Tarih: 07.04.2018 22:14

Yatağanlı Sporcu Türkiye Şampiyonu Oldu

Facebook Twitter Linked-in

31 Mart - 4 Nisan tarihleri arasında Antalya’da Türkiye Vücut Geliştirme Fitness Bilek Güreşi Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonasına katılan Çalhan, +100 KG Masterler Sağ Kol kategorisinde şampiyonluğu elde ederken bu başarısıyla Milli Takım’a girmeye de hak kazandı.

 

2016 ve 2017 yıllarında da bu şampiyonaya katılan ve iki yarışmada da 3.’lük elde eden Çalhan, “Bu günlere gelmek için çok çalıştım, Türkiye Şampiyonu oldum ve Milli Takım’a seçildim. Nisan ayı içerisinde Bulgaristan’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda ve Eylül ayı içerisinde de Türkiye’de yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda memleketim ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum” dedi.

 

Bu tür sporlarda sporcunun kendisine çok iyi bakması ve beslenmesi gerektiğini ifade eden Çalhan, “Tabi bunun için ciddi bir maddi güç gerekiyor. Çalışmalarıma özel bir spor salonunda devam ediyorum ve yediğime içtiğime dikkat ediyorum. Daha önce de gazeteniz aracılığıyla Serinhisar Belediyesi’nden maddi yardım talebim olmuştu ama olumlu yanıt alamadım. Serinhisar Kaymakamlığı ve Serinhisar Belediyesi’nden destek bekliyorum. Umarım bu dönem yardım alabilirim” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —