Yatağan METEM İlk Kalfalık Belgelerini Verdi

Yatağan METEM İlk Kalfalık Belgelerini Verdi

Yatağan Müftü Arif Akşit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2017 – 2018 yılında açılan Çıraklı Eğitim Programı kapsamında ilk mezunlarını verdi.

2017 – 2018 Eğitim ve Öğretim yılında öğrenime başlayan çırak öğrenciler, Çıraklık Eğitim (MESEM) Programında eğitimlerine başlarken, 2019-2020 eğitim öğretim yılında 11. Sınıfını tamamladılar ve kalfalık belgesi almaya hak kazandılar.

 

24 Haziran Perşembe günü okul müdürlüğünce düzenlenen belge törenine Serinhisar Esnaf Odası Başkanı Rıza Sevinç ve Yatağan Esnaf Odası Başkanı Alim Ayduran katıldı ve kalfa öğrencilere belgelerini takdim ettiler.

 

Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan ve “Öncelikle öğrencilerimizi tebrik ederim ve başarılarının devamını dilerim” diyerek sözlerine başlayan Okul Müdürü Levent Polat, “Okulumuzda, Serinhisar ve bağlı bulunan mahallelerinde çıraklık eğitim programını devam etmekte olan 20 öğrenci bulunmaktadır. Çıraklık eğitim (MEMP) programında çırak, kalfa, usta ve usta öğreticilik işlemlerinin yanı sıra öğrenimini yarıda bırakarak kendi işyerini açmış ya da bir iş yerinde çalışan sigortalı işçilerin çıraklık eğitim programındaki denklik işlemlerini gerçekleştirmektedir. 

 

Şuanda çıraklık eğitim (MEMP) programında öğrencilerimizin çırak olarak devam edebilecekleri 27 ana meslek alanı ve bunlara bağlı bulunan 140 dal bulunuyor. 
Okulumuzda Anadolu Meslek Programında (AMP) 180 öğrenci ile 5 meslek alanı ve bu alanlara bağlı bulunan 5 dalda öğrencilerimiz öğrenimlerine devam etmektedir. Ayrıca okulumuz taşımalı eğitim kapsamında bulunmakta olup, Yatağan Mahallesi dışından gelen öğrencilerimizin okula geliş-gidiş için servis işlemleri ve öğle yemeği okulumuz tarafından veriliyor.
Okulumuz Anadolu Meslek Programında öğrenim gören 12. Sınıf öğrencileri haftanın 3 günü işletmelerde stajlarını yapmakta 2 gün okulumuzda eğitim öğretimini devam etmektedir. Çıraklık eğitim programında okuyan öğrencilerimiz ise haftanın bir günü okula gelmekte diğer günler işletmelerde uygulamalı eğitimlerini işyerlerinde uygulamalı olarak görmektedirler. Öğrencilerimiz maaşları işletme yetkilisi tarafından asgari ücretin en az %30'u kadar ödenmektedir. Ayrıca öğrencilerimizin sigortaları okulumuz tarafından yapılmaktadır.

 

Öğrencilerimizin çalıştıkları işyerlerini desteklemek amacıyla öğrencilerin maaşlarının 3 de 2 si (2/3) iş yeri sahibine geri ödenmektedir” dedi.