Yatağan'da Motorsiklet Sürücülerine Eğitim Verilecek

Yatağan

Denizli İl Jandarma Komutanlığı, son dönemlerde yoğunlaşan ve motorsikletlerin karıştığı kazalar üzerine yoğunlaştı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada “Trafik Şube Müdürlüğünce yapılan kaza analizleri sonucunda motosiklet kazalarının Acıpayam, Çameli ve Serinhisar ilçelerinde yoğunlaştığı tespit edilmiştir. Son beş yıl içerisinde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına (1.024) motosiklet karışmıştır. Bu kazalarda (24) motosiklet sürücüsü hayatını kaybetmiştir, ölenlerin (13)'ü Acıpayam bölgesindendir.

 

Analiz sonuçlarını değerlendiren Denizli İl Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü, motosiklet kullanıcılarına yönelik eğitim semineri planlaması yapmıştır. (20) hafta ve (20) ders olarak planlanan proje, Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü ile ortak yürütülmektedir” ifadelerine yer verilirken, bu kazaları azaltmaya yönelik eğitim verileceği öğrenildi.

 

İlçe Jandarma Komutanı Şevket Kalkan’dan alınan bilgiye göre Jandarma bölgesi olan ilçemize bağlı Yatağan Mahallesi’nde bu eğitimlerin verileceği öğrenilirken, Mart ayında öğrencilere yönelik, Mayıs ayında da vatandaşlara yönelik bilgi verileceği öğrenildi.
Kalkan yaptığı açıklamada “Mart ayı içerisinde Yatağan METEM’de (Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi) öğrencilere yönelik bir eğitimimiz olacak. Eğitimin yanı sıra öğrencilerimize kask ve motorsiklet yeleği hediye edeceğiz. Mayıs ayı içerisinde de vatandaşlarımıza yönelik Yatağan merkezinde bir eğitim gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Öte yandan İl Jandama Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada motosiklet kazalarına karışan sürücülerin önemli bir kısmının 16-20 yaş aralığında olması nedeniyle lise öğrencilerinin ana hedef kitle olduğu ifade edilirken, Acıpayam, Çameli ve Serinhisar bölgesinde yaklaşık 10.000 motosiklet bulunduğu ve bu projeyle 2000 sürücüye ulaşılması hedefleniyor. Proje ile birlikte; kask takma oranının artırılması, motosikletlerin trafikte görünürlüğünün sağlanması, güvenli sürüş bilinci kazandırılması yanında kazaların azaltılması ve kazalardaki ölüm-yaralanma oranlarının düşürülmesi hedefleniyor.