Tarih: 07.01.2017 10:33

Yardım Tırları Uğurlandı

Facebook Twitter Linked-in

4 Ocak Çarşamba günü ikindi namazından sonra Çarşı Camii önünde yapılan törene Kaymakam Hakan Alkan, Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Burada bir konuşma yapan Hakan Alkan, “Türkiye’nin de başını çektiği, Rusya ve İran’la yapılan anlaşma çerçevesinde Halep’ten İdlib’e yerleştirilen vatandaşlar bu soğuk kış şartları altında yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Sizler de bu sıkıntılı zamanımızda 3 TIR dolusu malzemeyle oradaki kardeşlerinizi unutmadığınızı gösterdiniz, Allah yardımlarınızı kabul etsin” dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Kobaş ise “Hava gerçekten çok soğuk ve biz üzerimizde en iyi kıyafetlerimiz olmasına rağmen üşüyoruz. Bu şartlarda oradaki kardeşlerimizi düşümemiz lazım, ihtiyaçlarını gidermemiz gerekiyordu. Tarih boyunca Türkler kara gün dostu olmuştur, dost her zaman bulunur ama kara gün dostu her zaman bulunmaz. İşte böyle zamanlarda ekmeğinden paylaşmak gerekiyor. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşaAllah yapılan yardımlar yerlerine ulaşır” dedi.
İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun da yapılan yardımlar için teşekkür etti ve yapılan duayla yardım malzemeleri gözyaşları arasında yola çıktı.

 

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Coşkun, “Gerçekten amacına ulaşan bir kampanya oldu. 7'den 70'e herkes elini taşın altına koydu ve 3 TIR dolusu malzeme toplandı. 

 

Yardım malzemesi olarak yaklaşık 90 bin liralık gıda kolisi, yaklaşık 40 bin liralık un ve yaklaşık 170 bin liralık giyim ve mefruşat malzemesi toplandı. Allah bereketini arttırsın ve inşaAllah toplanan yardımlar yerlerine ulaşsın. Bu yardımlar kardeşlerimizin yaralarına merhem olsun, Allah yardım yapan herkesten razı olsun. Gelen eşyaların istiflenmesi ve düzenlenmesi konusunda hem bayan kardeşlerimiz, hem Müftülük personeli hem de halkımız el ele verdi ve bu yardımlar toplandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —