VUSLAT SONA ERDİ; KILINÇARSLAN YENİDEN ARAMIZDA

VUSLAT SONA ERDİ; KILINÇARSLAN YENİDEN ARAMIZDA

Denizli İl Halk Sağlığı Eski Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan Serinhisar Hastanesi Başhekimliğine atandı.

Yaklaşık 3 yıl önce ilçemizden ayrılan ve Denizli il Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne getirilen Kılınçarslan bu birimin kapatılması sonucu ikinci defa Serinhisar'ın yolunu tuttu.  Halk tarafından çok sevilen Dr. Veli Kılınçarslan'ın ilçemizde tekrar göreve başlaması memnunlukla karşılanırken 'Nerede Kalmıştık?' diyerek görevine hemen başlayan Başhekim, hastalarıyla buluşmanın keyfini yaşadı. 

 

Konuyu “Serinhisar'ı özlemiştim” diye açıklayan Dr. Veli Kılınçarslan ''Mesleğimi çok seviyorum. Vatandaşların dertleriyle dertlenmeyi daha çok seviyorum ve benimsiyorum.  Şimdiye kadar görev yaptığım yerlerin içinde Serinhisar'ın benim nazarımda yeri çok daha başka, çok daha özeldir. Bu yüzden hiç düşünmeden bu teklifi kabul ettim ve şimdi yeniden aranızdayım'' dedi.
Haftada bir Cuma günleri dâhiliye uzmanı ile göğüs hastalıkları hekiminin ilçemizde poliklinik yapacağını belirten Kılınçarslan ''Bu uygulama birçok problemin çözümünde yardımcı bir faktör olacak. Artık vatandaşlarımız burada muayene olacaklar. İlaçları burada yazılacak rapor ihtiyacı olan hastalarımızın raporunu biz vereceğiz. 

 

Bunun yanında geçmiş yıllarda Pamukkale Üniversitesi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği bilhassa okullarımızda obezite ile ilgili bir araştırma yapılmış ve Serinhisar ilçesinin envanteri çıkarılmıştı.

 

Bu çalışmalar sonunda ilçemizin obezite oranı yüksek çıkmış ve önlem alınması konusu ön plana çıkmıştı.
İşte bu işlemler sonucu bir uygulamayı daha Serinhisar gündemine taşıdık. Gerekli görüşmelerin ardından her hafta Çarşamba günleri bir diyetisyen Serinhisar Devlet Hastanesinde görev yapacak. İnşallah böylelikle çağımızın en önemli hastalıklarından biri olan o-bezite ile mücadeleyi ilçemizde başla-tacağız yarınımızın teminatı olan ço-cuklarımızı tehdit eden bu olumsuzlu-ğu önlemede önemli bir aktör olacak bu girişimle diyetisyenimiz her hafta Çarşamba günleri bizlerle birlikte ola-cak ve bizlere hizmet üretecek'' dedi. 



  • Pazar 32.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 22 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 21.8 ° / 9 ° Güneşli