SKANDAL

SKANDAL

Serinhisar Hükümet Konağı ve Serinhisar Belediyesi hizmet binasının bahçesine konulan Atatürk heykelinde bulunan “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” yazısı büyük tartışmalara yol açacak.

15 Temmuz hain darbe girişiminde darbecilerin sloganı olarak kullanılan söz, Serinhisar Belediyesi ve Hükümet Konağı önündeki Atatürk heykeli önünde kullanıldı. Darbecilerin TRT'de silah zoruyla yayınlattıkları ve TRT spikeri tarafından okunan bildiride sık sık tekrarlanan ve Atatürk'e ait olan “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ibaresinin yanında darbecilerin sözde komitesinin isminin hem kanalda hem de ele geçirilen Whatsaap konuşmalarında 'Yurtta Sulh Konseyi' olması kayıtlara geçmişti.

 

Bu olayı şimdiye kadar hiç kimsenin farketmemesi ise işin başka bir ilginç yanı. Heykelin konulmasının üzerinden 4 ay geçmesine rağmen yetkililerin bunu farkedememiş olması ise ayrı bir konu.

 

2017 Aralık ayında başlarında bizzat Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş'ın bulunduğu belediye ekipleri tarafından yerleştirilen Atatürk heykelinde yer alan 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözünün kim tarafından seçildiği ve kimin onayıyla oraya konduğu ise merak konusu.

 

Edinilen bilgilere göre hey-kelin Serinhisar Belediyesi tarafından yaptırıldığı öğrenilirken, eski Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk heykelinde “Türk, Öğün, Çalış, Güven” ibaresi yer alıyordu.