SEVİNÇ’TEN ELEŞTİRİLERE CEVAP

SEVİNÇ’TEN ELEŞTİRİLERE CEVAP

Serinhisar Esnaflar Odası Başkanı Rıza Sevinç, geçtiğimiz hafta yer alan ve Aşağı Mahalle Muhtarı Fehmi Hamamcı’nın yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Asıl amaçlarının esnafları yaşatmak ve sorunlarına çözüm bulmak olduğunu belirten Sevinç, “Esnaf ve Sanatkârlar Kanununun ilk maddesi üyelerinin mesleki ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmelerini sağlamaktır. İlçemiz fotoğrafçı esnafları bize müracaat ederek girdi maliyetlerinin artması neticesinde gelirlerinin giderlerini karşılamadığı, SGK ve Maliye borçlarının yanı sıra kira giderlerini bile karşılayamadıkları, geçim sıkıntısı içinde oldukları gerekçesiyle fotoğraf çekim ücretleri için zam talebinde bulundular. Biz de buna istinaden Esnaf Odamızın görev ve amacı olan bu zam talebini bağlı olduğumuz Denizli Esnaf Odaları Birliğine bildirerek gerekenin yapılması istendi” dedi.

Bu gerekçelerden dolayı fotoğrafçı esnaflarının zam taleplerini haklı bulduklarını belirten Sevinç sözlerine şöyle devam etti: “Denizli'deki fiyatları örnek göstermişler ama o fiyatlar geçen senenin fiyatları. Üstelik diğer düğün, sünnet vs çekimlerinin Denizli'ye kıyasla çok düşük olduğunu da biliyoruz. Ayrıca o günden bu yana iğneden ipliğe her şeyin fiyatının arttığı bu ortamda esnaflarımıza da sahip çıkalım istedik. Sırf kazançların düşük olması sebebiyle daha önce bu mesleği yapan arkadaşlar mesleklerini bırakmak zorunda kaldılar.  Küçük hesapların peşinde olmaya gerek yok” dedi.

Aşağı Mahalle Muhtarı Fehmi Hamamcı’nın bu gibi durumlarda kendisini ziyaret etmesi gerektiğinin de altını çizen Sevinç, “Durum böyle iken Fehmi Hamamcı sosyal medya hesabından bana ulaşamadığını belirtmiş ve odamızı göreve davet etmiş.

Burada şunu da açıkça ifade edeyim ki kamu kurum ve kuruluşlarının bir makamları vardır. O makamlarla ilgili sorunları olduğunda giderler sorunları ne ise konuşulur, yasalar çerçevesinde görüş alışverişinde bulunulur. Mesela benim Sayın Muhtarımızla ilgili bir işim olduğunda giderim makamında görüşürüm. Sosyal medya hesabından hoş olmayan bir şekilde paylaşmasını etik bulmuyorum. Bozacının şahidi şıracı diye bir laf vardır. Biz ne bozacıların ne de şıracıların böyle ortamlarda yaptıkları yazışmalara itibar etmeyeceğiz” dedi.

Yeni kimliklerin değişimi için 3 yıl gibi bir süre tanındığını da belirten Rıza Sevinç, maddi imkânı el vermeyen vatandaşların kendilerine müracaat etmesini ve fotoğraf ücretlerinin imkânlar dâhilinde karşılanacağını belirtti.