Serinhisarlı Liseliler Tiyatro İle Buluşuyor

Serinhisarlı Liseliler Tiyatro İle Buluşuyor

Serinhisarlı lise öğrencilerinin Denizli Devlet Tiyatrosu oyunlarını izleyeceği bir etkinlik başlıyor. İlker Özmen tarafından yürütülecek olan etkinlikte, her hafta iki lise öğrencisi Denizli Devlet Tiyatroları sahnesinde, Türkiye'nin d?

Konuyla ilgili olarak İlker Özmen'le görüştük ve bu etkinlik hakkında bilgi aldık.

 

Serkan Beydemir: Bu tip bir etkinlik düzenleme fikri nasıl doğdu ve neden tiyatroyu tercih ettiniz?

 

İlker Özmen: Geçtiğimiz aylarda Serinhisar'ın en önemli sorunu temalı bir anket düzenlemiştik. Ankete katılan kişilerin % 55'i yani her iki kişiden biri, Serinhisar'ın en önemli sorununun Kültür (Sinema, Tiyatro, Kültürel Etkinlik, Festival) olduğunu belirtti. Vatandaşlarımız tespitlerinde haklılar. İlçemizde tiyatro, sinema gibi kültürel etkinlik alanları ve faaliyetleri kısıtlı. Ama bu gençlerimizin kültürel etkinliklere katılmalarına engel olmamalı diye düşündüm ve bu eksikliğin tiyatro kısmından ele almaya karar verdim. Bu vesileyle ankete katılarak görüşlerini belirten herkese teşekkür ediyorum.

 

SB: Peki bu etkinlik nasıl işleyecek? Biraz açabilir misiniz?

 

İÖ: Tabii ki. Denizli Devlet Tiyatroları'nda her hafta farklı bir ilden gelen Devlet Tiyatroları oyuncularının sergilediği oyunlar sahneleniyor. Oyunlar akşam 20.00 ve öğlen 14.00 saatlerinde. Öğrenci arkadaşlarımızın ulaşım sıkıntıları yaşamaması için oyunları öğle seanslarında izleyeceğiz.
Her Cumartesi Serinhisar'da ikamet eden 2 lise öğrencimizi Denizli'ye davet edeceğiz. Serinhisarlı bir üniversite öğrencimiz, liseli arkadaşlarımızı karşılayacak ve onlara mihmandarlık yapacak. Birlikte tiyatro oyununu izleyecekler, oyun çıkışında da hem tiyatro hakkında hem de üniversite öğrencisi arkadaşımızın okuduğu üniversite ve bölüm hakkında sohbet edecekler. Böylelikle lise öğrencisi arkadaşlarımız farklı üniversiteler ve farklı bölümler hakkında merak ettiklerini öğrenme fırsatı bulacaklar. Eminim ki üniversite öğrencisi olma motivasyonları da yükselecektir.

 

SB: Peki bu etkinliğin ulaşım, bilet, yeme-içme vs. masraflarını her hafta siz mi üstleneceksiniz?

 

İÖ: Etkinliğin haftalık 100 TL. gibi bir bütçesi olacak ve bu bütçeyi her hafta farklı bir hemşehrimiz karşılayacak. Böylelikle organizasyonun finansmanı kimseyi zorlamayacak şekilde tabana yayılmış olacak. İlk hafta etkinliğin bütçesini sevgili Hüseyin Kabaş (Orman Müh.) karşılayacak, kendisine buradan teşekkür ediyorum. Bu tipte bir organizasyonun uzun soluklu olması ve süreklilik taşıması önemli. Ne kadar kişi ucundan tutarsak o kadar uzun oluklu olacak.

 

SB: Bu tiyatro etkinliğinin bu hafta başlayacağını belirtmiştiniz, gençlerimiz hangi oyunu izleyecekler?

 

İÖ: İlk haftaki oyun Konya Devlet Tiyatrosu oyuncularının sahneleyeceği Dördüncü Ay oyunu. Oyun 22 Ekim 2016 Cumartesi günü sahnelenecek. Umarım tüm arkadaşlarımız hem etkinlikten hem de oyundan keyif alacaklardır.

 

SB: Sorularımı cevapladığınız için teşekkür ederim, etkinliğinizde kolaylıklar diliyorum.

 

İÖ: Ben teşekkür ederim. Umarım Serinhisar'ın kültürel gelişimine ufak ta olsa bir katkı koyabiliriz. Bu katkıların büyümesi için daha fazla kişi ile yol alınması gerektiğini tekrar hatırlatmak ve vurgulamak isterim. 
Sizin aracılığınız ile daha fazla sayıda destekçiye ulaşacağımızı ümit ediyorum.



  • Pazar 32.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 22 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 21.8 ° / 9 ° Güneşli