Serinhisarlı Kardeşlerden Halterde Büyük Başarı

Serinhisarlı Kardeşlerden Halterde Büyük Başarı

Daha önce Serinhisar Hükümet Konağı ve Öğretmenevi çay ocağı işletmelerinde çalışan Ahmet Necip Korubeyi'nin kızları Ayşenur ve Bahar, gösterdikleri başarılı performansla yüzleri güldürdü.

Kayseri'de düzenlenen okullar arası Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda 44 Kg'da yarışan Ayşenur Korubeyi Türkiye şampiyonu olurken, 40 KG'da yarışan kardeşi Bahar da Türkiye 3.'sü oldu.

 

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar Spor Kulübü'nde lisanslı olarak spor faaliyetlerini sürdüren kızlarımız 60 ilden 800 sporcunun katıldığı şampiyonada adından söz ettirdiler. Halil Mutlu'dan Tebrik Kızları Ayşenur ve Bahar'a güvendiğini söyleyen Baba Ahmet Necip Korubeyi, “Ayşenur ve Bahar için hocalarımız çok umutlu. Eski Dünya Şampiyonu Halil Mutlu'dan tebrik telefonu aldık ve bu bizi çok mutlu etti. Büyük kızım Ayşenur daha önce yaşı küçük olmasına rağmen büyükler kategorisinde yarıştı ve dereceler elde etti. Yine küçük kızım Bahar'ın da 2 defa Türkiye şampiyonluğu var. Hocamız Ersin Gök yönetiminde çalış-malarını sürdürüyorlar.

 

İkisi de henüz 1 yıldır halterle uğraşıyorlar ve geldikleri nokta bizleri sevindiriyor. Ayşenur 15 yaşında olmasına rağmen yaklaşık 2 ay sonra 18-19 yaş kategorisinde yarışacak. Birkaç sene içinde bir aksilik olmazsa Milli Takıma seçilmelerini bekliyoruz. Heyecanlarını yenmeleri için de tüm müsabakalara katılmaya çalışıyoruz” dedi.



  • Pazar 32.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 22 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 21.8 ° / 9 ° Güneşli