SERİNHİSAR OVASI YANMAKTAN KURTULDU

SERİNHİSAR OVASI YANMAKTAN KURTULDU

Geçen haftadan bu yana devam eden ekili alanlardaki yangın olayları ilçe halkını tedirgin etti.


İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Deski itfaiye teşkilatı ve vatandaşların ortak gayretiyle söndürülen yangında onlarca dönüm ekili alan zarar gördü.
İlk yangın olayı 04.07.2017 Salı günü gecenin ilerleyen saatlerinde meydana geldi.
Develi kuyusu olarak bilinen mevkide tarla yangını ihbarı tüm ilgilileri harekete geçirdi.
Serinhisar İlçe Jandarma Komutanlığı, İtfaiye Teşkilatı ve vatandaşların olağanüstü gayretine rağmen yaklaşık 6-7 dönümlük arpa tarlası komple yandı.
Konuyla ilgili bilgisini aldığımız Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ali Akköse bu bölgemizde hiçbir zirai makine çalışması yok. Ne biçer döğer var ne de saman balyalama makinası.
Ekili alanlara zaten çobanda gelemiyor. Öyleyse bu yangın vakaları masaya yatırılmalıdır diye düşünüyorum.
Olay günü saat 22:30  23:00 sularında görevimiz icabı arazi çalışmamız vardı. Alevleri görünce hemen müdahale ettik. İtfaiye ve Jandarma ekileri, arazi sahipleri rüzgarın had safada olduğu o zaman da canla başla mücadele ettiler. Tarla ürününle beraber tamamen yandı ama Allah'a şükür diğer ekili alanlara sirayet etmeden yangın kontrol altına alındı. Bu olaydan bir gün sonra yine aynı bölgede iki yangın vakası daha oluştu. Bunlar bence tesadüf değil dedi.
Öte yandan araziyi kiralayan Bayram Alabaş isimli vatandaşımızda aynı görüşte olduğunu dile getirerek şu bilgileri aktardı.
Bahse konu mevkii ana yolun hemen altında ve Serinhisar ovasının başlangıcı durumundadır. O bölgede binlerce ekili tarla var, bahçe var. 
Eğer zamanında müdahale olmasaydı tüm tarlalar ve ekili alanlar göz göre göre yanıp kül olacaktı.
Benim tarlam tamamen yandı. Bir yıllık emeğim heba oldu gitti. Ancak gerek itfaiye teşkilatımız, gerekse Jandarma birliğimiz ile ÇMK yetkilileri ve vatandaşlarımızın üstün gayretleri sonucu yangının kısa sürede söndürülmesi teselli kaynağımız oldu.
Bu olaydan bir gün sonra yine aynı bölgede iki yangın daha çıktı. Bölgede hazır durumda olan Serinhisar İlçe Jandarma Komutanlığı personelinin anında müdahalesiyle yangının söndürüldüğünü öğrendik.
Ben mağdur oldum ama Ovamız yanmaktan kurtuldu. Yetkililerden bu olayların aydınlatılmasını istiyoruz. Vatandaşlarımız ve çiftçilerimiz diken üstündeler dedi.