SERİNHİSAR MÜFTÜLÜĞÜ'NÜN EĞİTİM ATAĞI DEVAM EDİYOR

SERİNHİSAR MÜFTÜLÜĞÜ

Serinhisar İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun, Yatağan'da yıkılan ve yeniden yapılacak olan Sultan Abdibey Camii'nden Kur'an kurslarına, bu sene açılan ve yoğun talep gören kreşten önümüzdeki sene temeli atılacak olan müftülük binasına bi

CAMİNİN TEMELİ BU SENE ATILACAK
Yatağan'da bulunan 1983 yılı yapımı Sultan Abdibey Camii'miz geçtiğimiz hafta içinde yıkıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimlerde binanın çürük ve depreme dayanıklı olmadığı ortaya çıkınca böyle bir karar alındı. Cami derneğimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla inşaallah camimiz yeniden yükselecek. Kasım ayının son haftası temel atmayı düşünüyoruz ve camimizi Selçuklu mimarisi tarzında yapmayı planlıyoruz. Toplamda yaklaşık 600 kişilik projelendirilen camimiz Büyükşehir Belediyesi'nin de önümüzdeki sene yapmayı planladığı meydan düzenlemesiyle son derece modern ve Yatağan'a yakışır bir cami olacak.

ÇOCUK KUR'AN KURSUMUZ ve KREŞİMİZ ÜCRETSİZDİR
Müftülük binamızda faaliyete geçirdiğimiz 4-6 yaş Kur'an kursumuza halkımız büyük bir ilgi gösterdi. Şu anda 30 evladımız burada eğitim görüyor. Kursumuzda tam gün eğitim veriliyor. Sabahtan öğleye kadar Kur'an dersi, öğleden sonra akşama kadar da normal kreş eğitimi görüyorlar. Türkiye Diyanet Vakfı Serinhisar Şubemiz'in desteğiyle anaokulu öğretmen adayımızı görevlendirdik. Öğrenci velilerimizden herhangi bir ücret talebimiz yoktur. Sadece çocuklarımızın günlük  8 TL'lik yemek masrafını velilerimiz karşılıyorlar.

YENİ MÜFTÜLÜK BİNAMIZA ÖNÜMÜZDEKİ SENE BAŞLIYORUZ
100. Yıl Bulvarı üzerinde bulunan ve Müftülüğümüze tahsis edilen arsa için çalışmalarımız başladı. Yapacağımız binada Müftülük, Hac ve Umre Bürosu, kız öğrenci ve bayanlarımıza yönelik Kur'an kursu, seminer salonu, ve misafirhane olacak. Mevcut kreşimizin de taşınması söz konusu veya talep fazlalığında ikinci bir kreş açabiliriz. Mart sonu veya Nisan başında temel atmayı düşünüyoruz.

ÇARŞI CAMİİ'NE ATAMALAR YAPILDI
Rahmetli olan Bekir Sıddık Yılmaz Hocamızın yerine ve boş olan müezzin kadromuza atamalar yapıldı. İmam olarak Tavas'tan Alaattin İlan hocamız ve müezzin olarak da Beyağaç'tan Mehmet Ali Apa hocamız görev yapacaklar. Ayrıca yatılı Kur'an kuşumuz için de Merkezefendi Müftülüğü'nden Ercan Tali hocamız atandı. Şu anda 2 tane boş kadromuz var, önümüzdeki aylarda oralara da atama yapılmasını bekliyoruz.

BAYAN KUR'AN KURSLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Şu anda aktif 2 bayan Kur'an kursumuz var. Biri Şair Eşref Mahallesi Hisar Camii'nde biri de Merkez Yeni Camii'nde (Köller Camii). Bu kurslarımızda toplamda 40 bayan kardeşimiz eğitim görüyor. Talep oldukça diğer mahallelerimizde de kurslarımızı açmaya devam edeceğiz.

YATAĞAN'A DA KUR'AN KURSU AÇILACAK

Yatağan Mahallemizde bulunan Orta Camii bahçesinde Kur'an kursu olarak kullanılan eski bir binamız var. Büyükşehir Belediyemiz sağolsun o binanın da yenilemesini yapacak ve kullanılır hale getirecek. Orada da 4-6 yaş kreş ve bayan kardeşlerimiz için Kur'an kursu açılacak. Hem buradaki kreşimizin hem de Yatağan'daki kreşimizin eğitime yönelik ve teknolojik ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine yetişecek inşaallah. 

HALKIMIZIN DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ
Tüm saydığımız faaliyetlerimiz için elbette maddi masraflarımız oluyor ve olacak. Bir kısmını Diyanet İşleri Başkanlığımız bir kısmını Büyükşehir Belediyemiz bir kısmını da Diyanet Vakfı Serinhisar Şubemiz karşılıyor. Gerek cami yapımında, gerek Kur'an kursu ve müftülük binamız yapımında gerekse mevcut Kur'an kursumuz için yardım etmek isteyen vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. Allah'ın izni ve vatandaşlarımızın yardımlarıyla Serinhisar'da başlattığımız Kur'an seferberliğine hep birlikte sahip çıkalım.

Serinhisar'ın Sesi Gazetesi Özel Haberidir. Kaynak göstermeden kullanılamaz

 



  • Pazar 32.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 22 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 21.8 ° / 9 ° Güneşli