Tarih: 19.10.2019 15:09

SERİNHİSAR BELEDİYE BÜTÇESİ UMUT VERMİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Serinhisar Belediyesi 2020 yılı Gelir ve Gider Bütçesinin umut vermediğini söyleyen AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Eroğlu, “Bütçe oybirliğiyle meclisten geçti. Ancak bu bütçeyle Serinhisar’a ciddi yatırım yapmak neredeyse imkânsız olduğu görülmektedir. Elzem ve acil olarak devreye girmesi gereken yatırımlara ayrılan bütçe bence oldukça yetersizdir” dedi ve şu bilgileri aktardı;
“Serinhisar Belediyesi 2020 bütçesine göre giderler 14 milyon 300 bin TL’dir. Gelir ise 10 milyon TL’de kalmıştır. Dolayısıyla arada 4 milyon 300 bin TL’lik bir boşluk vardır. Bu da gösteriyor ki bu açık ‘Kredi’ ile doldurulacaktır demektir. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ana Cadde ve bulvarların dışında kalan tüm cadde, sokak ve güzergâhlar için 2020 bütçesinden sadece 1 milyon 500 bin TL ödenek ayrılmıştır. Komple bakıma alınması gereken cadde ve sokakların bu parayla kullanılabilir hale getirilmesi, taş döşenmesi, asfalt dökülmesi, ıslah edilmesi bu işin sadece mucizelere kaldığını işaret etmektedir. 

 

Dahası düzenleme yapılacak yolların metrekaresi, döşenecek taş miktarı ve asfalt gideri hiç hesaplanmadan bu bütçe ayrılmıştır” dedi. “Serinhisar’a yatırım olarak ARGE - Seracılık için 300 bin, yüzme havuzu için 500 bin, kreş binası yapımı için 400 bin TL ödenek ayrılmasının karara bağlandığını, 2020 Serinhisar Belediye bütçesinden Yatağan Mahallemize yeni pazaryeri açılması kaydıyla 1 milyon 250 bin ve ‘Seyir Tepesi’ adı altında piknik yeri için 250 bin TL harcama yapılması kabul gördü” diye açıklamasına devam eden Yılmaz Eroğlu, “Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Uluslararası standartları taşıdığı ‘Kefe Yaylası’ turizm ve mesire yeri varken ‘Seyir Tepesi’ adı altında ikinci bir alana ne gerek vardı diye düşünülmesi gerekir. Serinhisar İlçe Merkezi ve Yatağan Mahallemize bu hizmetlerin gitmesini, halkın yararlanması bizim de arzumuzdur. Ancak ilçe merkezinin yanında Ayaz, Yüreğil ve Kocapınar Mahallelerimiz için 2020 bütçesinden hiç bahsedilmemesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —