Şehit Ahmet Kabukçu Z-Kütüphanesi Açılışı Yapıldı

Şehit Ahmet Kabukçu Z-Kütüphanesi Açılışı Yapıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı’nın girişimleriyle Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde sürdürülen Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z-Kütüphane) açılışı Serinhisar’da ger?

6 Şubat Salı günü düzenlenen programa Şehidimiz Ahmet Kabukçu’nun ailesi, Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İlçe Kaymakamı Hakan Alkan, Belediye Başkan Vekili Ethem Karaken, siyasi parti ilçe temsilcileri, daire amir ve memurları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, “Bu projede amacımız çocuklarımızın ve gençlerimizin sosyal gelişimlerini, bilgi ve becerilerini arttırmak, öğrencilerimizi suç ortamlarından uzak tutarak, verimli zaman geçirmelerini sağlamak, toplumsal duyarlılıklarını geliştirmek, Emniyet Teşkilatımız ile çocuklarımız ve gençlerimiz arasında diyaloğu arttırarak, milli kimlik ve aidiyet duygularına sahip, vatanını seven, bilinçli nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen 81 ilimizde 81 okulda kurulan zenginleştirilmiş kütüphanelere, bu vatan için gözünü bile kırpmadan şehadete yürümüş şehitlerimizin adları verilmesi, onlara duyduğumuz minneti her daim canlı tutmaya vesile olacaktır. İlçemizdeki Z Kütüphanenin kurulmasında vermiş oldukları katkı, ilgi ve hassasiyetten dolayı başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut OĞUZ' a ve Emniyet Müdürlüğümüz personeline teşekkür ederim.” dedi

 

Daha sonra kürsüye gelen Vali Hasan Karahan ise şunları söyledi:
“Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından 81 ilde başlatılan güzel bir projenin açılışında beraberiz. Memleketi için canını feda eden şehidimizin adını ebediyen yaşatmak adına gerçekleştirilen böylesine anlamlı bir projede yer almaktan ve açılışını gerçekleştirmekten ben de mutluluk duyuyorum. İlçemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesile ile şehidimizi ve bütün şehitlerimizi rah-metle minnetle anıyorum. Gençlerimiz inanıyorum ki çok okuyup kendilerini ge-liştirecekler. Savaşın sadece silahla değil; bilimle, kültürle, ekonomiyle ve sanatla olduğunu da unutmadan şehitlerimize layık olmak için ellerinden geleni yapacak-larına inanıyorum. Amacımız tüm okulla-rımıza bu kütüphaneleri kazandırarak gençlerimizin gelişimine katkı sunmak.”
Konuşmaların ardından Z-Kütüphanenin açılış kurdelesi Vali Hasan Karahan, Emni-yet Müdürü Mevlüt Demir, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve şehidimizin ailesi tarafından yapıldı.
Kütüphaneyi ve okulu gezen Vali Karahan, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

 

Programın sona ermesinin ardından Cevriye Esen Meslek Yüksekokulu inşaatını da gezen Hasan Karahan, yetkililerden bilgi alırken okulun şehir merkezine bir hayli uzak olması konusunda sitemde bulunması dikkat çekti.



  • Pazar 32.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 22 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 21.8 ° / 9 ° Güneşli