SAĞLIKLI BESLENME KONULU TOPLANTI İLGİ ÇEKTİ

SAĞLIKLI BESLENME KONULU TOPLANTI İLGİ ÇEKTİ

Serinhisar Devlet Hastanesi ve ilçe Müftülüğü işbirliği ile yaklaşık 500 çocuğa sağlıklı beslenme konulu konferans verildi.

Serinhisar ilçe merkezi ve Yatağan mahallesinde faaliyet gösteren Kur'an kurslarına bizzat gidilerek çocuklara bilgi sunumu yapıldığını söyleyen Serinhisar Devlet Hastanesi Müdürü Mevlüt Yapar ''ilçe Müftümüz Bünyamin Gölcü ile böyle bir program düzenlendi'' dedi ve toplantıyla ilgili şu bilgileri aktardı. 
''Kur'an kursları ile camilerde eğitim gören yaklaşık 500 minik öğrencilerimize sağlıklı beslenme, sağlıklı su tüketimi, ağzı ve diş sağlığı ve sağlıklı yaşam için hijyen kurallarının önemini belirten bir bilgi aktarımı yapıldı
Personelimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu uygulama sonunda çocuklarımızın doğru bildiği yanlışlar masaya yatırıldı. 
Soru-cevap şeklinde geçen toplantılarımızda çağımızın en önemli hastalık-larından biri haline gelen obezite konusu korunma yöntemleri örnekleriyle çocuklarımıza aktarıldı.
Kurumumuz ve Serinhisar İlçe Müftülüğü işbirliği ile hayata geçirilen bu organizasyon da sağlıklı beslenme, usulüne uygun su tüketimi, ağız ve diş sağlığının önemi ve sağlıklı bir ömür için temizlik ve hijyen kurallarında dikkat edilmesi gereken hususlar büyük bir titizlikle içinde anlatıldı '' dedi.