NAMAZ VAKİTLERİ BİR SAAT İLERİ ALINACAK

NAMAZ VAKİTLERİ BİR SAAT İLERİ ALINACAK

30 Ekim 2016 tarihi itibarıyla namaz vakitlerinin bir saat ileriye alınacağı belirtildi.

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bu yıla kadar uygulanan saatlerin bir saat geri alınması işleminden vazgeçildiğini hatırlatan İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun takvimde yer alan namaz vakitlerini artık dikkate almayın uyarısında bulundu ve şu bilgileri aktardı.

 

"Her yılın Mart ve Ekim ayları sonunda saatler bir saat ileri ve sonrasında ise geri alınmak suretiyle uygulama başlatılıyordu.

 

2016 yılının ortalarında saatlerin sabit kalacağı belirtildi. Ancak takvimler bir yıl önceden hazırlandığı için namaz vakitleri de bir saat geriye alınacağı varsayımıyla hazırlanmıştı. Vatandaşlarımız 30 Ekim tarihi itibarıyla takvimde yer alan namaz vakitlerini bir saat ileri alarak değerlendirsinler. Sonuç olarak yaz aylarında hangi saatlerde ezan okunuyorsa kış günlerinde de aynı saatlerde ezan okunacak" dedi.

 

Bunun yanında 4-6 yaş gurubu Kur’an Kursunun sorununu bir şekilde eğitimini sürdürdüğünü ilave eden Coşkun "36 talebemiz oldu. Sabah saat 08:00 ile akşam 17:00 saatleri arasında çocuklarımızı kendi çatımızda misafir ediyoruz. İaşe sorununu velilerle yaptığımız istişareler sonunda çözdük. Yemek şirketiyle yapılan anlaşma neticesinde sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve aperatif olarak verilen ikindi çayı adı altında üç öğün yemek için günlük 8 TL ücrete anlaşma yapıldı.

 

Öğrencilerimize sabahtan öğleye kadar dini eğitim, öğleden sonra ise Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun Anaokulu bilgileri verilmektedir" dedi.