Mahalle Muhtarları Olarak Resmi Müracaatımızı Yaptık

Mahalle Muhtarları Olarak Resmi Müracaatımızı Yaptık

Aşağı Mahalle Muhtarı Fehmi Hamamcı ilçe muhtarları olarak ÇED raporuna ilişkin gerekli mürücaatın yapıldığını belirtti.

Aşağı Mahalle Muhtarı Fehmi Hamamcı, “Amiroğlu, Akça ve Çimsa Beton ve Taş Kırma Tesisleri şirketleriyle ilgili gelişmelerin olumsuz olarak karara bağlanması ilçe yaşayanları tarafından kaygı ve endişeyle karşılanmıştır. ÇED Raporunun şirketlerin isteği doğrultusunda kabul edilmesi üzerine biz de mahalle muhtarlarının katılımıyla resmi müracaatımızı yaptık” dedi ve gelişmeleri şöyle paylaştı;
“13.04.2018 tarihinde yapılan toplantıda bu işletmelere ÇED Raporu verilmemesi kaydıyla ilgili birimlere ve Denizli Milletvekillerimize başvuruda bulunmuştuk.

 

Ancak 18.12.2018 tarihi itibariyle şirketlerin alan genişletmesi ve tesis ilavesi istekleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı komisyonu kararıyla ne yazık ki kabul edildiğini öğrendik. Bunun üzerine 7 mahalle muhtarı birlikte yeni bir karar aldık. İmza ve mühürlü dilekçemizi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderdik.

 

Sivil Toplum Kuruluşları ve ilçe yaşayanları hep birlikte bu itirazlarını süresi içinde yapmaları gerekiyor. Mahalle muhtarları olarak biz bu girişimi başlattık. İnternet sayfası veya posta marifetiyle vaktinde duruşumuzu göstermek zorundayız. Neticede aynı gemide beraber yaşıyoruz. Hem kendimiz ve ailemiz için hem de geleceğimizin teminatı olan gençleri-miz ve torunlarımızın sağlığı için üzerimize düşeni yerine getirelim” dedi.



  • Pazar 32.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 22 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 21.8 ° / 9 ° Güneşli