Tarih: 21.12.2016 15:42

İNFERTİLİTE MERKEZİ 280 AİLEYİ ÇOCUK SAHİBİ YAPTI

Facebook Twitter Linked-in

2010 yılında Denizli'de kamuda ilk olma özelliğini taşıyarak açılan Denizli Devlet Hastanesi İnfertilite Merkezi aradan geçen 6 yılın sonunda yaklaşık 2 bin dosyalı hastanın takibini yaptı ve bunlardan 280'i çocuk sahibi oldu. Merkezde bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum, Perinatoloji, Tıbbi Histoloji ve Embriyoloji Uzmanları çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin tetkik ve tedavilerini yürütüyor ve gerekirse aşılama işlemini gerçekleştiriyor. 

 

Denizli Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uz. Dr. Timuçin Kurtuluş Mermer infertilite merkezi hakkında bilgi verdi. Mermer: “ Merkezimizde yardımcı üreme tekniklerine ihtiyacı olan çiftlere hizmet vermekteyiz. Bu doğrultuda öncelikle evli çiftlerle ilk görüşme sonrasında dosya oluşturarak tedaviye hazırlık aşamasında hormon ve sperm tahlili ile rahim filmi gibi gerekli tetkikler yapıyoruz. Daha sonra çiftlerin yaşı, infertilite sebebi ve tetkik sonuçlarına göre cerrahi veya tıbbi tedavi planlaması yapıyoruz. Ovulasyon indüksiyonu ve aşılama tedavisinden sonuç alamayan çiftlerimize uyguladığımız tedavi yöntemlerini resmi yazı ile verip tüp bebek merkezlerine yönlendiriyoruz” dedi. 

 

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk toplumumuzda yaklaşık olarak çiftlerin yüzde 15'inde infertilite (kısırlık) sorununun görüldüğünü, kısırlığın yaşamı tehdit eden bir hastalık olmadığını fakat kişiyi, aileyi ve toplumu etkileyen biyolojik, sosyal, kültürel ve psikolojik boyutları olan çok yönlü bir sağlık sorunu olduğunu söyledi. Üremedeki başarısızlığın kişinin yetersizlik duygusu yaşamasına ve çeşitli sorunların meydana gelmesine neden olabileceğinden bahseden Uz. Dr. Berna Öztürk; “İnfertilite, eşlerin sosyal, kültürel ve kişisel ilişkilerini olumsuz etkileyen bir yaşam krizidir. İnfertilitede çiftlerin etkilenmesinin yanında tüm aileyi etkileyen bir sağlık sorunu olduğu söylenebilir” dedi.

 

MERKEZİMİZ 280 ÇİFTE UMUT OLDU 
2010 yılında açılan İnfertilite Merkezi'nde 12 bin 822 hastayı muayene ettiklerini, takip edilen dosyalı hasta sayısının 2 bini bulduğunu ve bunlardan 280 çiftin çocuk sahibi olduğunu açıklayan Uz. Dr. Berna Öztürk yapılan uygulamaları ve merkezle ilgili bilgileri şu şekilde aktardı: “Merkezimizde infertilite hastaların tanı ve tedavilerine yönelik çeşitli hizmetler sunulmaktadır. 
Çocuk sahibi olmak için merkezimize başvuran çiftlerle ilk görüşme sonrası dosya oluşturulmakta, infertilite polikliniğinde muayeneler yapıldıktan sonra tanıya ve tedaviye yönelik uygulamalara başlanmaktadır. İnfertilite Merkezi bünyesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları ve Tıbbi Histoloji ve Embriyoloji Uzmanları, Perinataloji Uzmanı ve İnfertilite Hemşiresi çalışmaktadır.

 

Sağlık uygulama tebliğinde(SUT) belirtilen ovulasyon ve aşılama şartına uygun hastalara ilaç raporu çıkartılarak ücretsiz tedavileri yapılmaktadır. Bunların yanında infertilite nedenine yönelik gerekli cerrahi ve tıbbi 
Tedaviler de merkezimizde yapılmaktadır” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —