İLÇE DANIŞMA TOPLANTISI'NDA ŞAHİN TİN SÜRPRİZİ

İLÇE DANIŞMA TOPLANTISI

Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü düzenlenen Ak Parti İlçe Danışma Toplantısı'nda Şahin Tin sürprizi yaşandı.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam eden Anayasa çalışmaları sebebiyle toplantıya katılamayan Tin, telefonla bağlanarak Serinhisarlılara hitap etti.

Anayasa çalışmaları hakkında ilçemiz yaşayanlarına bilgi veren Denizli Milletvekili Şahin Tin referandum için hazır olmalarını ve çalışmalara şimdiden başlanmasını isterken gazetemizde yayınlanan yeni Anadolu Lisesi ve kapalı spor salonu müjdesini de tekrarladı.

Yeni yapılacak binalar için ödeneklerin çıktığını ve bazı prosedürlerin devam ettiğini belirten Tin, Serinhisar'ın özlenen hizmetleri aldığını ve almaya devam edeceğini söyledi.

Öte yandan danışma toplantısında bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Necip Filiz referandum sürecinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Geçtiğimiz Haftasonu yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Acıpayam, Beyağaç, Çameli, Kale ve Serinhisar İlçe Danışma Toplantılarında partililerle buluşan AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ve İl Teşkilatı, Yeni Anayasa, Referandum ve gündemdeki konularla ilgili istişarelerde bulundular.

Yeni Anayasa ile İstikrarlı bir sistemin geldiğini ve bireysel özgürlüklerin koruma altına alındığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Necip Filiz; “ Milli iradenin karar alma organındaki varlığı ve egemenliği açıkça tescillenmiş oluyor. Yargının bağımsızlık ilkesi gibi tarafsızlık ilkesi de tescil ediliyor. Milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkarılıyor. Bunun yanısıra artık gençlerimiz siyasette daha aktif yer alacak ve söz sahibi olacak” dedi.

Başkan Filiz; “Askeri mahkemelerin kaldırıldığını, sivil ve bağımsız yargı sisteminin güçlendirildiğini” belirterek, Yeni anayasa milli iradeyi egemen kılacak “Güçlü Cumhurbaşkanı ve istikrarlı bir yönetim modeli hayata geçiriliyor” şeklinde konuştu.

Mecliste görüşülen ve ilk tur oylamaları tamamlanan Anayasa düzenlemesi ile referandum çalışmalarına start verdiklerini belirten Başkan Filiz;“ Türkiye'nin istikrarı ve tek başlı yönetime doğru adım adım gidiyoruz. Bu Anayasa meselesi milletin geleceğini çizecek ve öyle inanıyoruz ki milletimiz büyük bir çoğunlukla Anayasa değişikliğine izin verecek” dedi.

Bu referandumun Türkiye'nin tarihi dönüm noktalarından birisi olduğunu belirten Başkan Filiz; Ocak ayı sonuna kadar Denizli'nin 19 ilçesinde mahalle başkanları toplantılarını ve sandık başkanları toplantılarını tamamlayacaklarını belirtirken “Biz önce milletimiz için sonra ülkemiz için ondan sonra çocuklarımızın geleceği için bu üç ayda çok ciddi çalışmalar yapmak zorundayız. Her AK Partilinin bu çalışmalara destek olması lazım. Referandum zamanında tüm mahallelerimizi tek tek dolaşıp vatandaşlarımıza Anayasa değişikliğini anlatacağız. Denizli'de inşallah çok ciddi manada evet oyu çıkararak ülkemizdeki bu değişikliğe bizde Denizli'den destek olmaya çalışacağız” diyerek tüm partililerin el birliği ile çalışmasını istedi.