HEP BERABER ÇALIŞARAK BAŞARACAĞIZ

HEP BERABER ÇALIŞARAK BAŞARACAĞIZ

Kurumun daha iyi şartlarda hizmet vermesi için bir takım çalışmalar başlatıldığını ifade eden Serinhisar İlçe Müftüsü Ramazan Çoşkun “Halkımızın desteğiyle inşallah tüm hedeflerimizi bir bir hayata geçireceğiz” dedi.

Ramazan Coşkun gelişmeleri şöyle özetledi “Halihazırda İlçe Müftülüğü olarak hizmet veren binamızı tadilata aldık. Önceden lojman olan kısmı tamamen elden geçirdik ve hizmet kollarımızı buraya taşıdık. İdare binası kısmının 4-6 yaş gurubu Kuran kursu yerine dönüştürülmesi işlemi tamamlamak üzere yaklaşık 40 öğrenci kapasiteli kursumuza bugüne kadar 30'a yakın bir aile müracaat etti. Okullarımızın açılmasıyla birlikte bu hedeflerimizi çoktan yakalamış olacağız.

Milli Eğitim müfredatı ile Diyanet İşleri Başkanlığının müfredatının birlikte uygulanacağı bu eğitim kurumumuzda 4-6 yaş gurubu çocuklarımız sabah 08:00 ile akşam 17:00'ye kadar kursumuzda kalacaklar, velilerimizle yapacağımız istişarelerin ardından iaşe ve dinlenme-uyku bölümleri sorunu çözülecek. Kurum bahçesinde ayrıca oyun alanlarımızın bulunacağı bu eğitim kurumumuz Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarımızla birlikte aynı tarihte eğitime başlayacak” dedi.

Bunun yanında Merkez Hisar Camimizin alt katında Bayanlara yönelik Kur'an Kursu açılacağını söyleyen İlçe Müftüsü Ramazan Çoşkun, yapılan çalışmaların bitiminde üç dersahanelik güzel bir yerimiz oldu ve eğitime hazır hale geldi.

Pınarcık Mahallesinde bulunan ve eski 112 Acil Yardım binası olarak hizmet veren şahıslar ve Serinhisar Belediyesine ait binanın İlçe Müftülüğüne devredilmesi için mutabakat sağlandı. Burada da bayanlara yönelik Kur'an Kursu açılacak” dedi.

Yeni yapılacak İlçe Müftülüğü Hizmet binası için son rötuşların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Çoşkun, “Aşağı Mahalle 100. Yıl Bulvarı İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısındaki yaklaşık 800m2'lik arsada 300 m2'lik üç katlı çağımıza uygun, Selçuklu Mimarisi tarzında modern bir bina yapacağız.

Arsa devri için Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık nezdindeki resmi işlemlerimizi bitirmenin sevinci içindeyiz ve inşaat işlemlerini önümüzdeki günler içinde nasip olursa başlayacağız ve aynı yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz.

Çarşı Camii bahçesindeki Merkez Kur'an Kursumuz bilindiği üzere 28 Şubat sürecinde kapatılmıştı. Halkımızın fedakârlığı ve yardımlarıyla güzel bir çalışma sonunda bodrum ve çatıyla birlikte 4 katlı bir binamız oldu.

Şu anda 27 yatılı öğrencimiz var ve bunların 11'i Hafızlık eğitimi alan öğrencilerimizden oluşuyor. Hedefimiz 50'ye yakın bir sayıya ulaşmaktır. Umarım önümüzdeki günlerde bu hedefimize ulaşırız. Burada ben bu oluşumları maddi ve manevi destek veren Serinhisar halkına, sağduyulu vatandaşla-rımıza bir parantez açmak istiyorum.

Onların bu desteği sürdüğü müddetçe bizim elde edemeyeceğimiz hiç bir şey yoktur. Aşamayacağımız hiçbir problem olmayacaktır. Serinhisar'ın Sesi gazetesi aracılığıyla bu güzel insanlara, emeği geçenlere kurumum ve şahsım adıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.