Tarih: 22.05.2020 17:54

HAYALİMİZ GERÇEK OLACAK

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz sene Haziran ayında Yatağan'a meydana gelen sel sonrası, bu felaketin tekrar yaşanmaması adına uzun süre kafa yorduğunu ve birçok kişiyle istişare ettiğini ifade eden Muhtar Kamil Köprü, “Gerçekten muhtar seçilmemin hemen akabinde yaşanan bu olay bizi her anlamda üzdü. Asar mevkiinde meydana gelen yoğun yağmur ve dolu yağışı olduğu gibi Yatağan'ın üzerine indi. Burada Yatağan'ın eski kanalı vardı ama zamanla bu kanala inen toprak ve biriken pislik sonrası işlevsiz hale gelmiş. Yağışta bazı evler ve işyerleri, birçok bağ ve bahçe sel sonrası zarar görmüştü. Yaklaşık 15 gün gibi bir sürede yaşanan hasarı tespit etmemiz ve biriken milleri temizleme sürecimiz oldu. Bu süreçte bir taraftan da bu konuda neler yapabileceğimiz konusunda azalarımız ve devlet kurumlarımızla da istişarelerde bulunduk” dedi.

 

Konuyla ilgili Devlet Su İşleri ile uzun süren görüşmeler yaptıklarını ve yetkililere yaşanan durumu yerinde göstererek kanalın yenilenmesi gerektiğine ikna ettiklerini söyleyen Muhtar Köprü, “Allah devletimize zeval vermesin. Asar bölgesinden itibaren kanalı takip eden yaklaşık 5 kilometrelik alan dozerlerle pislikten arındırıldı. Yaklaşık 1 kilometrelik bir bölüm kaldı sadece. Ovayurt'a (Taraş) kadar sürecek projemiz. Temizleme işleminden sonra da kanal beton dökme suretiyle sağlamlaştırılacak. Etrafına da tel örgü çekilerek korunaklı hale getirilecek” dedi.

 

“Yatağan halkına  ne kadar teşekkür etsem azdır” diyerek sözlerini sürdüren Muhtar Kamil Köprü, “Bu süreçte en büyük desteği inanın halkımızdan gördüm. Kanal birçok tarlanın yanından hatta içinden geçiyor ama mümkün olan en az zararla, yol ve güzergahlara dikkat ederek ilerledik. Bir tek ağaca bile zarar vermedik. O bölgedeki tüm vatandaşlarımızın olurunu, gönlünü alarak adım adım süreci tamamlıyoruz. Eğer 1 kişi bile bu projeye karşı çıksaydı belki üstesinden gelemezdik ve ilerleyemezdik. Ama tüm Yatağan, azalarım ve ailem arkamda durarak yükümü hafiflettiler. Özellikle her biri bir muhtar gibi çalışan azalarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Yine bu konuda yardımlarını esirgemeyen devlet görevlilerimize, her daim yanımızda duran Denizli Büyükşehir ve Serinhisar Belediye Başkanlarımıza sonsuz teşekkürler” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —