Hafızlık ve Akademik Başarıyı Arttırma İşbirliği Protokolü İmzalandı

Hafızlık ve Akademik Başarıyı Arttırma İşbirliği Protokolü İmzalandı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü arasında Hafızlık ve Akademik Başarıyı Arttırma Projesi kapsamında Hafız öğrenci yetiştirilmesine dair işbirliği protokolü imzalandı.

 

"Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık" projesi kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim yılında İlçemiz Serinhisar İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde açılan ve uygulanmaya başlayacak olan Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü arasında İşbirliği Protokolü imzalandı.

 

Projeye göre ilçemizde Serinhisar İmam Hatip Ortaokulu’nda 2019-2020 eğitim öğretim yılında başlayacak. Haziran ayında yapılan ilk aşama sınavı sonucu projeye seçilen öğrencilerimizin hafızlık eğitimlerini en iyi şekilde almaları için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğümüzce alanında uzman eğitimciler görevlendirilecek. Her iki kurum birbirine bina ve derslik desteği verecek.
Sınavda başarı gösteren öğrenciler İlçe Müftülüğüne bağlı Serinhisar Erkek yatılı kuran kursunda düzenlenecek en az 8 haftalık yaz eğitimine alınacak. Yaz eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, okulların açılmasıyla birlikte okullarında eğitimlerine devam ederek hafızlık çalışmalarına başlayacaklar. Her iki eğitimi de ihmal etmeden sürdüren öğrenciler hafızlıklarını ve ortaokul eğitimlerini başarıyla tamamlayarak bir üst öğrenime hazır olarak okulumuzdan mezun olacaklar.

 

Önümüzdeki yıl da hafızlık sınıfı için 20, yabancı dil ağırlıklı sınıf için (İngilizce) 24 kişilik kontenjan belirlendi. Ön başvurular önümüzdeki yıl Nisan ayında başlayacak ve Haziran ayının ilk haftası tamamlanacak. 



  • Pazar 32.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 22 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 21.8 ° / 9 ° Güneşli