Tarih: 22.09.2016 17:40

GÖNÜLLÜ BAĞIŞÇILARA İHTİYACIMIZ VAR

Facebook Twitter Linked-in

İlçemizin yüz akı projelerinden biri ve yılların özlemi olan eğitim seferberliğine katkıda bulunacak tüm bağışçılarımıza kapımız açıktır” diye yöneticiler şu açıklamalarda bulundu:
“İlçemize yüksekokul kazandırılması için yapmış olduğumuz çalışmalar sonuçlanmış ve Eğitim gönüllüsü Cevriye ESEN'in 2.000.000 TL katkısıyla Meslek Yüksekokulu temeli atılmıştır.
Yüksek okulumuzun bir an önce bitirilmesi için bağışçı Eğitim Gönüllülerine ihtiyaç bulunmaktadır. Eğitim gönüllüsü hemşerilerimiz yapacakları yardımların tamamını vergi matrahlarından indirebileceklerdir. Bu nedenle Yüksekokul arsası belediyemiz mülkiyetindedir. Okul tamamlanıp hizmete açıldıktan sonra Pamukkale Üniversitesi’ne devredilecektir.   

Eğitim gönüllülerinin yapacakları bağışları gelir vergisi kanunu 89. maddesi 5. fıkrası gereği "Genel ve özel bütçeli kamu idarelerine, il özel idarelerine, belediyelere ve köylere bağışlanan okul, sağlık tesisi ve yüz yatak (kalkınmada öncelikli yörelerde elli yatak) kapasitesinden az olmamak üzere öğrenci yurdu ile çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, huzurevi, bakım ve rehabilitasyon merkezi ile mülki idare amirlerinin izni ve denetimine tabi olarak yaptırılacak ibadethaneler ve Diyanet İşleri Başkanlığı denetiminde yaygın din eğitimi verilen tesislerin ve Gençlik ve Spor Bakanlığına ait gençlik merkezleri ile gençlik ve izcilik kamplarının inşası dolayısıyla yapılan harcamalar veya bu tesislerin inşası için bu kuruluşlara yapılan her türlü bağış ve yardımlar ile mevcut tesislerin faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için yapılan her türlü nakdî ve aynî bağış ve yardımların tamamı gelir vergisi beyannamesinde beyan edilecek gelirlerden indirilebilecektir." Madde hükmünde görüleceği üzere bu kapsamda yapılacak bağış ve yardımların tamamı indirim konusu yapılmaktadır. Siz de bağış yaparak hem eğitime, hem Serinhisarımıza  katkı yapıp hem de bu katkıyı verginizden düşebilirsiniz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —