GASTRONOMİ FUARINDA DENİZLİ'NİN GURURU OLDULAR

GASTRONOMİ FUARINDA DENİZLİ

Aralarında Serinhisarlı Melih Alabaş'ın da bulunduğu Sema Abdurrahman Karamanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri büyük bir başarıya imza attılar.

Ocak ayında 'Makarna Dünya Şampiyonluğu Getirdi' başlığıyla haberini yaptığımız başarı öyküsünün sahibi Melih Alabaş bu kez de 30 Ocak – 02 Şubat 2020 tarihleri arasında Ankara Altınpark Expo Center Fuar alanında gerçekleştirilen Uluslararası Gastronomi Festivali'nde 'Yılın Altın Şefi' unvanı alarak altın madalyanın sahibi oldu. Melih Alabaş'ın ayrıca tüm madalya kazanan arkadaşlarının arasından sıyrılarak ayrı kategorilerde 2 kupa alması da gözlerden kaçmadı.

 

Lise döneminin ardından hedefim Eskişehir Anadolu Üniversitesi Gastronomi Bölümü'nde eğitim görmektir diye açıklamasına devam eden Yılın Altın Şefi Melih Alabaş, “Bugüne kadar Denizli Genç Aşçılar Derneği'nin düzenlemiş olduğu yarışmada tatlı kategorisinde il üçüncülüğü, Turizm beldemiz Fethiye'deki Şef Mavi Organizasyonu'nda ikincilik ödülü ve en son katılmış olduğum 17. İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali Makarna kategorisinde Dünya Şampiyonluğuna uzandım. Her geçen gün planlı ve disiplinli çalışarak başarılarıma bir yenisini daha eklemek beni gerçekten mutlu ediyor. Ankara'da düzenlenmiş olan bu festivale okul olarak bölüm arkadaşlarımla birlikte katıldık. Arkadaşlarımla beraber elde ettiğimiz bu başarıyı tüm Denizli halkına armağan ediyoruz” şeklinde duygu ve düşüncelerini paylaştı.

 

4 altın, 1 bronz ve  6 gümüş madalya alarak festivale damgasını vuran Sema Abdurrahman Karamanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri bu başarıyla hem kendilerini gösterdiler hem de Denizli'nin gururu oldular. İşte derece alan öğrencilerin isimleri ve ödülleri;
Melih Alabaş -  Makarna – Birincilik Altın Madalya
Melih Alabaş – Yılın Altın Şefi – Birincilik Altın Madalya
Atakan Karan – Makarna – Birincilik Altın Madalya
Emircan Zeybek – Ana Yemek  - Birincilik Altın Madalya
Emircan Zeybek – Tatlı – Gümüş Madalya
Melisa Şimşek – Tatlı – Bronz Madalya
Melisa Şimşek – Makarna – Gümüş Madalya
Eren Sahan – Ana Yemek – Gümüş Madalya
Eren Şahan – Et – Gümüş Madalya
Halit Cansız – Tatlı – Gümüş Madalya
Halit Cansız – Balık  - Gümüş Madalya



  • Pazar 32.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 22 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 21.8 ° / 9 ° Güneşli