Tarih: 11.06.2020 15:43

DESKİ YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ

Facebook Twitter Linked-in

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü tarafından yürütülen yeni kaynak arayışı sonuç verdi.

 

Arıtma tesisi yanında yapılan sondaj çalışmaları sonunda 14 litre/saniyelik kaynak elde edildi. Geçen yıl ilçemizde meydana gelen su sıkıntısını gidermek için elini hızlı tutan DESKİ, araştırmalarının karşılığını aldı. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan DESKİ yetkilisi, “Serinhisar ilçesinde geniş tutulan bir araştırmaya geçildi. Su tespiti yapılan kendi arazimizde sondaj çalışmasından olumlu sonuç aldık. Ancak yeterli hafza ve planladığımız oranda içme suyu buluncaya kadar faaliyetlerimizi aksatmadan devam edeceğiz” dedi ve gelişmeleri şöyle özetledi;

 

“Serinhisar'da önemli gelişmeler yaşanıyor. İşlevini yitirmiş ve yüksek oranda kaçak olayının yer aldığı eski içme suyu şebekesi komple yenilendi. Şu aşamada abone bağlantılarına geçildi. İlave edilen yeni su depoları birer birer devreye girmeye başladı. Doğal olarak bazı sıkıntılar da hayatımıza girdi. DESKİ teşkilatı olarak çalışmalarımızın çoğunluğunu buraya aktardık. 14 litre/saniyelik bir kaynak elde ettik. Bunu bugün yarın mevcut su depolarına aktaracağız. Ayrıca Honaz ilçesinden Serinhisar'a gelen deforme olan su hattı için incelemelerimizi sürdürüyoruz. Gerekli araştırma ve keşfin ardından buradan ilçeye düzenli içme suyu akışını sağlamış olacağız. Dolayısıyla Serinhisar'da ki su sıkıntısının tamamen ortadan kaldırmanın gayreti ve çalışması içindeyiz. Vatandaşlarımıza bu güzel gelişmeleri paylaşmak adına bu açıklamada bulunduk” dedi.

 

Öte yandan sondaj bölgesi ve arıtma tesisinde incelemelerde bulunduklarını ifade eden Ak Parti Serinhisar İlçe Başkanı Cemal Kobaş ise, “Büyükşehir Belediyemize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Umarım yapılan ve yeni yapılacak çalışmalarla ilçemiz artık susuzluk çekmez. Arıtma tesisimiz de faaliyette. Yakında Buradan arıtılan suyun ilçemiz ova sulamasında kullanılması adına girişimlerimiz olacak” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —