ÇED RAPORUNA İTİRAZ SÜRESİ BAŞLADI

ÇED RAPORUNA İTİRAZ SÜRESİ BAŞLADI

Amiroğlu Madencilik şirketinin kapasite arttırmaya yönelik müracaatı bakanlık tarafından onaylandı. Rapora istinaden itiraz süresi başladı.

Kalker ocakları, kırma, eleme tesisi ve hazır beton tesisi kapasite artışı ve ilave asfalt plent tesisi projesi ile ilgili olarak hazırlanan ve son şekli verilen ÇED Raporunun onaylanması ile başlayan on günlük itiraz süresinde sona yaklaşıldığını söyleyen Avukat Rıza Çaylı, “Konuyla ilgili bildiri Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü internet adresinden yayınlandı.

 

Görüş, beyan ve itirazların yazılı olarak yapılacağı süre hafta itibariyle başlatıldı. İl Müdürlüğü internet sayfasına girmek suretiyle beyanlar alınacak. Bunun yanında PTT marifetiyle itiraz edilebilecek” dedi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde oluşturulan komisyon kararının itiraz edilmemesi halinde Amiroğlu Şirketler Grubunun lehine kabul edileceğini vurgulayan Avukat Rıza Çaylı, “Bilindiği üzere ilçemizde bir toplantı yapıldı. Mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve duyarlı vatandaşlarımızın katıldığı bu toplantıda halkın beklentileri şirket yöneticilerine aktarıldı.

 

Aynı bölgede bulunan ve hazır beton dalında faaliyet gösteren işyerlerinin sulu kırım yapmaları, anayola çıkan bütün tali yolların asfaltlanması ve temiz tutulması yönünde ortak istekte bulunulmuş ve konu bütün boyutuyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletilmişti. Ancak ne yazık ki karar beklentimiz yönünde çıkmadı. Dahası şirketin isteği doğrultusundaki ÇED Raporu onaylanmış oldu. Karar şu anda adli makamlara taşınacak halde değil. Yani mahkeme süreci için önümüzde bir hayli zaman var. Bunu sağlamanın tek yolu duyarlı vatandaşlarımızın bir araya gelerek itiraz süresi içinde girişim yapmalarıdır.

 

Herkesin bildiği gibi ilçemiz ve Denizli-Antalya Karayolu toz ve çamur deryası altında kalmıştır. Astım, KOAH ve akciğer kanseri vakaları azımsanmayacak derecede artmıştır. Yol güzergâhındaki toz ve çamur yüzünden birçok ölümlü trafik kazaları meydana gelmiş ve aileler mağdur olmuştur. Tüm bu olumsuzlukları önlemek elimizdedir. Yeter ki duyarlı davranalım ve hakkımızı yasal yollardan aramanın çaresine bakalım. Yarın çok geç olabilir” dedi.



  • Pazar 32.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 22 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 21.8 ° / 9 ° Güneşli