Büyükşehir’den Yeni Sondaj

Büyükşehir’den Yeni Sondaj

Denizli Büyükşehir Belediyesi Serinhisar’da yaşanacak muhtemel su sıkıntısının önüne geçmek için sondaj çalışmalarına başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi yaz önlemlerini almaya başladı. Yaşanması muhtemel su sıkıntısının önüne geçmek adına uzun süredir fizibilite çalışmalarını sürdüren DESKİ ekipleri, ilk sondajı vurdu.

 

Serinhisar arıtma tesisi yakınlarında başlanan sondaj çalışmalarından alınacak neticeye göre ihtiyacın karşılanması adına yine farklı yerlerde sondaj çalışması yapılabileceğini söyleyen yetkililer, “Denizli genelinde olduğu gibi Serinhisar’da da sıkıntıya girmemek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Ta ki Serinhisar’ın su sorunu çekmeyeceğine emin olana kadar. Sondaj çalışmaları dışında bir çalışma da Honaz Dağı taraflarından Serinhisar’a doğru gelen hat üzerinde yapılacak. Bu hatta zamanla doğa veya hayvan kaynaklı bozulmalar, kırılmalar oluşmuş. Bu hattı da şartlar elverirse ve  Serinhisar’a kazandırırsak uzun süreler su sorunu yaşanmayacağını düşünüyoruz” dediler.

 

Serinhisar'da su kaynaklarında eksilmeler olduğuna dikkati çeken Başkan Osman Zolan ise şunları kaydetti: "Yaz mevsiminde ve suyun yoğun kullanımı olduğu zaman sıkıntı çekiliyor. Bu sorunu çözebilmek adına su arayışlarımız ve sondaj çalışmalarımız başladı. İnşallah yakın bir zamanda yeni bir kaynak bulmayı arzu ediyoruz. Yeni kaynağı bulduğumuzda inşallah su ihtiyacı ile ilgili dönemsel sıkıntıları bertaraf etmek için güzel bir yatırımımız olacak. Suya ulaştığımız zaman Serinhisarımıza o müjdeyi vereceğiz. Serinhisar için çalışıyoruz” dedi.



  • Pazar 32.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 22 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 21.8 ° / 9 ° Güneşli