BAYRAĞIMIZLA DUALARIMIZLA MEHMETÇİĞİN YANINDAYIZ

BAYRAĞIMIZLA DUALARIMIZLA MEHMETÇİĞİN YANINDAYIZ

Türkiye Diyanet Vakfı Serinhisar Şubesi, Suriye'nin Afrin bölgesinde görev yapan Mehmetçiklerimize destek olmak için harekete geçti.

Türkiye Diyanet Vakfı Serinhisar Şubesi, Suriye'nin Afrin bölgesinde görev yapan Mehmetçiklerimize destek olmak için harekete geçti.

 

Şube Başkanı Serinhisar İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun yaptığı açıklamada, “Türkiye'nin bekası için ülke güvenliğimizi tehdit eden unsurların temizlenmesi, bölge halkının terör örgütlerinin baskısından kurtarılması ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik tehditlerin ortadan kaldırılması ve sınır güvenliğimizin sağlanması amacıyla, devletimizin tamamen uluslararası meşru haklara dayanarak başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu'nda, gözünü kırpmadan görev yapan Mehmetçiğimiz, bu kış şartlarında, olumsuz koşullarda, kanıyla, canıyla mücadele etmektedir. Bizler de Türkiye Diyanet Vakfı Serinhisar Şubesi olarak dualarımız ve bayraklarımızla sesimizi yükselterek bu kahramanlık mücadelesine destek vermek istiyoruz. Bizler biliyoruz ki; bu vatan toprağında doğmuş, bu güzel evlatlar yaşadıkça, şanlı bayrağımız dalgalanacaktır. Camilerimizin ışıkları sönmeyecek, ezanlarımız susmayacaktır” dedi.

 

Bu nedenle operasyon boyunca Mehmetçiğimize destek olunması gerektiğinin altını çizen Müftü Coşkun, “Oradaki Mehmetçiklerimizin bol bol duaya ve halkımızın desteğine ihtiyaçları var. Zaten halkımız bu konudaki duyarlılığını gösterdi ve göstermeye devam ediyor. Bizler de Serinhisar halkı olarak Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu göstermeliyiz. Bu hususta bugünden itibaren Serinhisar'daki her ev ve işyerinin Türk Bayraklarıyla donatılması için bir kampanya başlatmak istedik. Bunun yanında yapacağımız duyurularla Mehmetçik Vakfı'na nakdi bağış yapılması için çağrıda bulunacağız” dedi.
Öte yandan operasyonda olan askerlerimiz için Serinhisar'dan kuruyemiş gönderilmesi için çalışma yaptıklarının da altını çizen Müftü Ramazan Coşkun, “Gerekli kurumlarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Büyük ihtimalle olumlu sonuç alacağız. Operasyonda görev yapan askerlerimiz için Serinhisar Leblebisi ve çeşitli kuruyemişlerden oluşacak paketler hazırlatarak bölgeye göndermek istiyoruz. Bugün itibariyle başlayacak kampanyamız 28 Şubat Çarşamba gününe kadar devam edecek. Bu süreç sonunda toplanan kuruyemişlerimizi de paketleme işleminden sonra göndereceğiz. Bu konuda kuruyemiş işletmelerinden, sivil toplum kuruluşlarından ve vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Bayraklarımızla, dualarımızla ve kalbimizle Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu gösterelim” dedi.



  • Pazar 32.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 22 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 21.8 ° / 9 ° Güneşli