Bakan Soylu Deprem Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

Bakan Soylu Deprem Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

Denizli programı kapsamında Denizli'ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Çardak Havalimanında Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer İl protokolü tarafından karşılandı.

Çardak Havalimanından ayrılarak 5,5 büyüklüğünde depremin yaşandığı Acıpayam'a geçerek bölgede görev yapan Kızılay, AFAD ve Jandarma ekiplerinden son durum hakkında bilgi alan Soylu, çadırların kurulduğu bölgedeki depremzedelere geçmiş olsun dileğinde bulundu daha sonra hasarlı binaları inceledi.

 

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, depremde can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirterek; “Hastanede şu anda 2 kişi var, birisinin kolunda depremden kaynaklanan hafif bir etkilenme var. Onlar da sanıyorum yakın zamanda taburcu olurlar. Allah beterinden muhafaza etsin” dedi.

 

Evleri hasar gören vatandaşlara yardım konusunda yıllardır süren usulü sürdüreceklerini dile getiren Bakan Soylu, şöyle devam etti; “Evinin bulunduğu yerde ev yapmak isteyenlere maddi yardımda bulunacağız, 'Ben başka yerde olmak istiyorum.' diyen olursa ona yönelik deprem konutlarımızı acilen gerçekleştirece-ğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın burada depremle karşı karşıya kalan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletmek için, talimatlarıyla geldim. Talimatı da hiçbir eksikliğin gösterilmemesi, vatandaşlarımızın özellikle soğuk, serin bu aylarda deprem nedeniyle mağduriyet yaşamaması, bu konuda da her şeyin temin edilmesi.”

 

Bölgedeki vatandaş-ları dinleyen Süleyman Soylu, depremden sonra artçı sarsıntıların devam ettiğini, çadırlarda bulunmak gerektiğini ifade ederek; “Bu durumlarda bazen telaş ediyoruz, 'Hemen eve girelim.' diyoruz. 'Çocukların malzemelerini alalım, kitaplarını alalım' diye. Bir iki gün okula gitmemekle bir şey olmaz.” diye konuştu. 



  • Çarşamba 38.5 ° / 19.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 37.2 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Cuma 37.4 ° / 17.3 ° Güneşli