AVERİ: BENDEN BU KADAR

AVERİ: BENDEN BU KADAR

Geçtiğimiz hafta gazetemize verdiği açıklamada Serinhisarspor başkanlığını bırakacağını açıklayan Şükrü Averi bu kararının arkasında olduğunu söyledi.

Gazetemize yaptığı açıklamanın ardından Serinhisarlı vatandaşların yanı sıra Serinhisarsporlu futbolcuların da kendisini telefon yağmuruna tuttuğunu ifade eden Averi bunun dışında yönetim kurulu üyelerinden sadece As Başkan Ufuk Korkut'un duruma tepki gösterdiğini söylerken “Zaten bırakma niyetim vardı, madem herkes durumdan memnun, artık bu işin geri dönüşü yok” dedi.
İşte Şükrü Averi'nin Serkan Beydemir'e yaptığı açıklamalar:

 

Belediye Başkanından Destek Bekledik
Geçen sezon As Başkan olarak kulübe girdim ve daha sonra başkanlık görevini devraldım. Sezon sonuna kadar tam 144 bin TL para harcadım. Şampiyonluğu ve BAL Ligi'ni kılpayı kaçırdık, kendi sahamızda ve deplasmanda oynadığımız maçlarda seyirci ortalamamız bir hayli yükseldi. İçeride oynadığımız Tavas maçına 4500 kişi, sonrasında deplasmanda oynadığımız Pamukkale maçına yaklaşık 1000 kişi geldi. Gözlerimiz bu maçlarda destek amaçlı Belediye Başkanımızı aradı ama kendisinden maalesef destek göremedik.

 

Yatağanspor'a Var Bize Yok
Belediyelerin bütçelerinden belli bir payı kanunen spor kulüplerine aktarması gerekiyor. Serinhisar'da da biz ve Yatağanspor faaliyette. Öğrendiğimize göre Yatağanspor'a 26 bin TL civarında bir yardım yapılmış ama biz istediğimizde paramız yok cevabıyla karşılaşıyoruz. Zaten geçen seneden ödenmesi gereken 6 bin TL'yi de henüz alamadık. Biz Yatağanspor'a para verilmesin demiyoruz, Serinhisarspor'a neden dönüp bakılmıyor. Biz üvey evlat mıyız?

 

Projelerimiz Vardı
Biri Şehit Ahmet Kabukçu Parkı'nın kulüp adına işletilmesi olmak üzere Belediye'ye 2 proje sunduk. Önce tamam dendi ve Büyükşehir Belediyesi'yle görüşüp anlaştık. Sonra ise ne olduysa oldu, parkın işletmesi Belediye'nin şirketine geçti. Kulübün şu anda 1 lira geliri yok. Biz neyle ayakta duracağız?

 

Yıllardan Beri Üye Aidatı Alınmıyor
Kulübün 120 civarı üyesi vardı. Bunu kıstaslarla eleyerek 80'e düşürdük. Aylık 5, yıllık da toplamda 60 lira aidat ücreti var ama bu 80 üyeden bir Allah'ın kulu da alın, bu benim aidatım demedi. Adam kulübe üye olduğunu dahi bilmiyor. Bilenlerden istiyorsun 3 kuruş paraya bin bir naz yapıyor, bu nereye kadar böyle gidecek?

 

Yönetim Kurulu Üyelerinden Destek Görmedim
Bu sene başında kongreye gittik ve benim başkanlığında güçlü bir yönetim oluşturduk. Yönetimde hiçbir siyasi amaç olmadığını zaten yönetim kurulu üyelerine bakabilirsiniz. Geçmiş tecrübelerinden faydalanmak üzere Hüseyin Gemi, İsmet Karabuğa, Ufuk Korkut ve Osman Özkan gibi isimlerin yanında Hasan Can, Faruk Güleç ve Mehmet Ortak gibi çeşitli meslek gruplarından isimleri de alarak hem maddi hem de manevi güç oluşturalım istedik. Sözde kişi başı 5 bin TL vereceklerdi kulübe. Hatta bunu da 5 taksitte vereceklerdi ama ilk 2 taksidin zamanı geldi geçti arayan soran yok. Hatta herkes Serinhisar'da olur diye hem Kurban Bayramı arife günü hem de bayramın 3. günü yönetim kurulu toplantısı vardır diye mesaj gönderdik, benim dışımda 1 yönetim kurulu üyemiz bir de yönetim kurulu listesinde adı olmamasına rağmen bize her konuda destek veren Ayhan Özel kardeşimiz geldi. 

 

Sezon Başından Bu Yana 130 Bin TL Harcadım
Bu sezon şampiyonluk kovalama ve Bölgesel Amatör Lig hedefiyle iddialı bir takım kurmak istedik, tabi bunun için kesenin ağzını açmak gerekiyor. Yaklaşık 300 bin TL bütçeli bir takım kurduk. Bu rakam bazılarına çok gelebilir ama bizim dışımızda 450 bin, 500 bin TL bütçeli takım kuran 2 ilçe takımı daha var. Hatta bizim anlaştığımız 2 futbolcu bizim önerdiğimiz ücretin 3 katına başka kulüplere gittiler. Şu ana kadar cebimden 130 bin TL harcadım, 150 bin TL de sezon sonuna kadar ödenecek para var. Oradan destek yok, buradan destek yok, nihayetinde ben de para ağacı değilim. 2 sezonda 270 bin TL'nin üzerinde harcama yaptım, benim de bir dayanma gücüm var. 

 

Benden Buraya Kadar
Şu ortamda taraftar ve futbolculardan başka sadece As Başkan Ufuk Korkut kardeşimden ayrılmamam yönünde tepki aldım. Demek ki geri kalan herkes durumdan memnun. Ekim ayı içerisinde seçime gitme kararı aldım. Zaten bu düşüncemi geçen hafta gazetenizde açıklamıştım. Bu karardan da kesinlikle geri dönmeyi düşünmüyorum. Benden bu kadar. Şimdiye kadar Serinhisarspor'un başarılı olması için maddi manevi elimden gelen ne varsa yaptım, alnım ak, başım dik. Umarım takımımız yeni başkanıyla hedeflenen başarılara ulaşır.

 

Serinhisar'ın Sesi Gazetesi Özel Haberidir. Kaynak göstermeden kullanılamaz