ATATÜRK İLKOKULU’NDA TAM GÜN KRİZİ

ATATÜRK İLKOKULU’NDA TAM GÜN KRİZİ

Geçtiğimiz sene Denizli Valiliği'nin aldığı Denizli'de faaliyet gösteren tüm okulların tam gün eğitime geçmesi kararı sonrası bir çok öğrenci velisinin duruma tepki gösterdiği öğrenildi.

Denizli'nin önceki dönem Valisi Şükrü Kocatepe zamanında alınan eğitimdeki başarı çıtasının daha yukarılara taşınması ve büyük yarar sağlayacağı gerekçesiyle aldığı ilçeler de dahil olmak üzere tüm okullarda 2016 – 2017 eğitim ve öğretim yılında tam gün eğitime geçilmesi bazı zor durumları da beraberinde getirdi.

Daha önce sabah ve öğleci olarak okuyan öğrencilerin tam gün eğitim sonrası sınıfların birleştirilmesi zaruriyeti doğarken, daha önce 16-17 sınıf mevcuduyla eğitim görülen sınıflarda, sınıfların birleşmesi sonrasında 30-35 kişilik mevcutla eğitim görmesi gerekliliğini meydana getirdi.

Bazı velilerin bu duruma tepki gösterdiği öğrenilirken, duruma tepki gösteren bir öğrenci velisi “17 kişilik sınıflarda eğitim gören öğrencilerimiz aynı sınıfta bu defa 35 öğrenciyle birlikte eğitim görecek. Çocuklarımızın hem arkadaş çevresi hem de öğretmenleri değişecek. Çocuklarımız özellikle öğretmenlerinin değişeceğini öğrenince çok üzüldü. Eğitimde kalitenin artmasını biz de isteriz ama sınıf mevcudunun 2 katına çıkmasıyla eğitim kalitesinin artması bir yana durumun tam tersi olacağını düşünüyoruz. Lütfen bu soruna bir çare bulunsun” dedi.

Öte yandan bu durumun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt çapında tüm okullarda uygulandığı ve 2 yıldır üzerinde çalışma yapıldığı öğrenildi. Konuyla alakalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çıkan öğrenci velileri yaptıkları görüşmeden bir sonuç alamamışlardı.



  • Pazar 32.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 22 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 21.8 ° / 9 ° Güneşli