Tarih: 13.07.2020 11:09

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ YÂD EDİLECEK

Facebook Twitter Linked-in

15 Temmuz akşamında başlayan ve 16 Temmuz sabahında akamete uğratılan kanlı darbe girişiminde 250'ye yakın vatandaş hayatını kaybetmiş, İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüsü darbeci askerler tarafından kapatılmıştı. TBMM F16 savaş uçakları ile 4 kez bombalanmış, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile köprüde ve yollarda yer alan binlerce insan top, tüfek ve bombalarla saatlerce ateş altına alınmıştı.

 

Muğla Marmaris'te tatilde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan tim komutanı ve askerler emellerine ulaşamadan ele geçirilmişti. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve Jandarma Komutanı Galip Mendi'nin darbeci askerler tarafından rehin alındığı o akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CNN Türk televizyonu marifeti ile halkı sokaklara çağırması 15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini değiştirmiş, 16 Temmuz sabahı Türkiye yeni güne yeni umutlarla başlamıştı. İşte o hain darbe girişiminin üstünden tam 4 yıl geçti.

 

Türk halkının Demokrasiye, Cumhuriyete ve onun değerlerine canı pahasına sahip çıkması ve darbecilere geçit vermemesi bugünün anıları, hatıraları arasında yerini aldı. 15 Temmuz 2020 Çarşamba günü meydana gelen olaylar bir kez daha masaya yatırılacak. Mermilere, bombalara, tanklara gövdesini siper eden ve ellerindeki Türk Bayrağı ile şehadete eren aziz şehitlerimiz bir kez daha yâd edilecek. 15 Temmuz Çarşamba günü öğle namazı öncesi tüm camilerimizde Kur'an-ı Kerim tilaveti okunacak, dualar edilecek. Şehitlerimiz anısına okunan hatmi şeriflerin duası yer alacak. Akşam saatlerinde Şehit Ahmet Kabukçu Aile Parkı'ndaki törende video sunumu ile FETÖ'nün hain darbe girişimi ve Türkiye üzerindeki sonuç ve etkileri gözler önüne serilecek. Saat 00.13'de yaklaşık 100 bin camide salalar okunacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —