11 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK

11 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK

11.11.2019 Pazartesi günü saat 11.11 de 81 ilde 2023 noktada geleceğe nefes vermek ve daha yeşil bir Türkiye için 11 milyon fidan toprakla değer kazanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan çalışmalara istinaden Orman Genel Müdürlüğünün uygulamaya aldığı kampanyada 11 milyon fidan dikilecek. Türkiye'de 2023 noktada aynı anda başlayacak etkinlikte dikilen fidan sayısıyla Dünya Rekorlar Kitabı'na girmesi beklenen bu anlamlı kampanya 11.11.2019 Pazartesi günü Saat 11.11'de start alacak konuyla ilgili bir bildirimde bulunan Acıpayam Orman İşletme Müdürlüğü, aralarında Serinhisar'ın da bulunduğu 3 noktada 35 bin adet fidan dikimi yapılacağını duyurdu ve konuyla ilgili detayları şöyle paylaştı;

 


“Acıpayam Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan toplam 3 noktada 35 bin adet fidan dikimi gerçekleştirilecek. Bu noktalardan birisi ise Serinhisar olacak. Kızılhisar Bucak Dereleri Erozyon Kontrol Projesi Alanında bulunan İlbişce Mevkiine toplam 3 bin adet 2 yaşında ceviz fidanı dikilecektir” denildi.
Bunun yanında Acıpayam Dedebağı Mahallesi Dikim Sahasına 16 bin adet 1 yaşında kızılçam fidanı ve Acıpayam Ahırlı Mevkii Dikim Alanına 16 bin adet 1 yaşında karaçam fidanı dikileceğini belirten Acıpayam Orman İşletme Müdürlüğü, Türkiye çapında başlatılan ve 81 ilde uygulanacak ağaç dikim kampanyasında Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde toplam 35 bin fidan dikimi yapılarak bu güzel oluşuma destek verileceğini belirtti.

 


FİDAN BAĞIŞINDA BULUNANLAR İSİMLERİNİ VEREBİLECEKLER
11 Kasım'da yurt genelinde gerçekleştirilecek ağaçlandırma seferberliği için hem yurtiçinde hem de yurtdışında yaşayan ve kalbi Türkiye için atan vatandaşlarımız fidan bağışında bulunabilirler” diye açıklamada bulunan Orman Genel Müdürlüğü, 'Geleceğe Nefes' (gelecegenefes.com) internet sayfası üzerinden Türkiye'nin istediği bölgesine dikilecek 5 ağaca kendisinin veya aile bireylerinin isimlerini vermek suretiyle bağış yapabileceğini duyurdu.



  • Pazar 32.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 22 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 21.8 ° / 9 ° Güneşli