Tarih: 11.09.2016 18:44

11 MEMUR MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yayımlanan listede Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gibi bakanlıkların yanında Gelir İdaresi Başkanlığı, TRT, Üniversiteler ve Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 50 bini aşkın kişinin devlet memurluğu kadrosundan çıkarıldığı açıklandı.
Kararnameye göre Denizli'de görev yapan ve daha önce açığa alınan 4 vali yardımcısı, Honaz, Baklan ve Pamukkale Kaymakamlarının yanı sıra Denizli Vergi Dairesi Başkanı, Sağlık Bakanlığı'na bağlı 57 personel, Pamukkale Üniversitesi'nde aralarında profesör, dekan ve öğretim görevlilerinin de bulunduğu 57 kişi, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı 70 kişi ve 745 öğretmen ile birlikte yaklaşık 1000 kişi meslekten ihraç edildi.
Bunun dışında İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklanan listede ise meslekten ihraç edilen emniyet müdürleri, emniyet amirleri, polis memurları ve diğer görevlilerin görev yaptıkları iller açıklanmadı.
Denizli'de görevden ihraç edilen 745 öğretmenden 52'si Acıpayam, 10'u Babadağ, 4'ü Baklan, 1'i Bekilli, 4'ü Beyağaç, 3'ü Bozkurt, 12'si Buldan, 19'u Çal, 4'ü Çameli, 4'ü Çardak, 37'si Çivril, 2'si Güney, 20'si Honaz, 27'si Kale, 257'si Merkezefendi, 204'ü Pamukkale, 12'si Sarayköy, 55'i Tavas'ta görev yapıyor. Serinhisar'dan ise 9 öğretmen memuriyetten atıldı.
Bunun dışında Serinhisar'dan 1 Sağlık Memuru ve 1 İmam Hatip memurluktan atıldı.
Serinhisar'da görev yapan ve daha önce açığa alınan öğret-menler Akın D., Ali Y., Fatma Ş., Himmet B., Mustafa N., Serdal E., Sıddıka B., Tahir H., ve Veli Ç. ile tutuklu durumda bulu-nan Sağlık Memuru Ramazan B. ve İmam Adnan Y. Yayım-lanan KHK ile görevlerinden alınan isimler oldular.
Öte yandan Yatağan Sağlık Ocağı'nda görev yapan doktor O.U yürütülen soruşturmalar kapsamında açığa alınırken, Serinhisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda görev yapan sözleşmeli bir memurun sözleşmesi feshedildi.

 

Serinhisar'ın Sesi Gazetesi Özel Haberidir. Kaynak göstermeden kullanılamaz




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —