YÜKSEKOKULUMUZ İÇİN HEP BİRLİKTEYİZ EL ELEYİZ

YÜKSEKOKULUMUZ İÇİN HEP BİRLİKTEYİZ EL ELEYİZ

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SERİNHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULUMUZDA SEVİNDİRİCİ GELİŞMELER

Pamukkale Üniversitesi, Serinhisar Meslek Yüksekokulu 2019/2020 Yılı Güz Döneminde ilk defa Yönetim ve Organizasyon Bölümü, Acil Durum ve Afet Yönetimi Programına öğrenci almakla eğitim-öğretim hayatına başladı. 57 öğrencisi bulunan Yüksekokulumuz, ilk mezunlarını bu dönem sonunda verecek. 

 

Yüksekokulumuzun eğitim-öğretim hayatına başlamasıyla birlikte çalışmalar da hız kazandı. Bu sürede Yüksekokulun birçok eksikliği, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü'nün, Hayırsever Cevriye Esen'in, Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulunun, Serinhisarlı işadamlarının ve Serinhisar Belediyesi'nin katkılarıyla tamamlandı.

 

Yüksekokulun doğalgaz, elektrik, içme suyu gibi ihtiyaçlarının yanında artezyen suyu ihtiyacı da karşılandı. Okul binasının etrafı parke taşı ile kaplandı. 10.000 metrekarelik bahçesine 1300 adet meyve fidanı dikildi. Artezyen suyu 80 küsur metre yüksekliğe götürülüp, oluşturulan tankere su taşınarak, dikilen fidanların damlama su yöntemi ile sulanması sağlandı.

 

Yine bu dönem içerisinde Yüksekokulumuza yeni bölüm ve programların kazandırılması için büyük çalışmalar ve çabalar sarf edilerek neticeleri alındı. Yeni açılması teklif edilen, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, Sosyal Güvenlik Programının açılması ve öğrenci alınması için de yapılmış olan teklif, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığı'nca da kabul edilerek, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde 30 öğrenci alınmasına karar verildi. Yeni açılan bölümle birlikte Yüksekokulumuz iki bölüm ve programa kavuşmuş olup, her iki programın iki sınıfına da öğrencilerin yerleşmesiyle birlikte yüksekokulun öğrenci kapasitesi 120'ye çıkacak.

 

Yeni açılan bölüm ve programa yerleşecek olan öğrencilerimiz için bir bölümünün inşaatının tamamlanmış olduğu yüksekokulda yeni dersliklerin kazandırılması ve ilçe merkezinden yüksekokula giden 1.7 km. uzunluğundaki yolun yapılması için Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Osman Mutluel, Yüksekokul Sekreteri Hayati Özkurt, MHP İlçe Başkanı, Hakan Ertuğrul ve yönetim kurulu üyesi Sultan Kurt, CHP İlçe Başkanı Ercan Usta ve Murat Esen, Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Ethem Karaken, Nizamettin Ekiz, Halil Kobaş ve Hakkı Öksüz ile birlikte Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi'yi makamında ziyaret ettiler ve yüksekokulun mevcut durumu ve geleceği ile ilgili toplantı gerçekleştirdiler. 

 

Toplantıda Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Osman Mutluel, yüksekokul ve bünyesinde bulunan bölüm ve programlarla ilgili bir sunum yaparken, yeni yapılanmakta olan yüksekokul için bugüne kadar hizmet eden herkese teşekkür etti. Yeni açılan programla ilgili olarak acilen yapılmasına ihtiyaç duyulan dersliklerle ilgili talepleri ile birlikte, ilçe merkezinden yüksekokula giden yolun acilen yapılması gerektiğini ifade etti. Bu bölüm ve programlarla yetinilmediğini, PAÜ Senatosundan geçen iki yeni bölüm ve programın daha açılması için YÖK'e teklifte bulunulduğunu ve bunun yanında önümüzdeki yıl bir bölüm ve programın daha açılması için hazırlıkların tamamlanarak teklif edileceği müjdesini verdi.

 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Osman Mutluel, “Yüksekokulumuzun bugünlere taşınmasında büyük emekleri olan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Kutluhan'a, Cevriye Esen Hanımefendiye, Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kuruluna, Serinhisarlı işadamlarımıza, siyasi parti ilçe başkanlarımıza ve Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi'ye, el ele vererek yüksekokulumuzun ihtiyaçlarının karşılanması için göstermiş oldukları gayret, çaba ve birliktelik için, bugüne kadar yapmış ve bundan sonra yapacak oldukları hizmetler için, kısıtlı imkanlarla geçmişten bugüne yüksekokulumuzun Serinhisar'a kazandırılması noktasında emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederim” dedi.

 

Okulun ihtiyaçlarının tamamlanması noktasına umutlu olduklarını ifade eden Mutluel, “Bu birliktelik bizi oldukça sevindirdi ve onure etti. Belediye Başkanımızın, siyasi parti ilçe başkanlarımızın, dernek yönetiminin, yüksekokulumuzla birlikte olduklarına, hizmetinde olduklarına şahit olduk. Bu ele ele veriş bizi daha da umutlandırdı. Gece gündüz demeden daha çok çalışıp yüksekokulumuzun eksikliklerinin en kısa sürede tamamlanacağına olan inancımızı kuvvetlendirdi. Bu güzel ekiple, bu ivme ile daha da güzel hizmetler yapmaya vesile olmamızı Rabbimden temenni ediyorum. Bu vesileyle tekrardan emeği geçenlere ve toplantıya katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ise toplantı sonrasında şu açıklamayı yaptı: “Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğümüze, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Osman Mutluel'e ve Yüksekokul İdaresine, yüksekokulumuzun yapılmasında emeği geçen herkese, yüksekokulumuzdaki öz verili çalışmaları için, hem başkanlığımız hem de Serinhisarlı hemşehrilerimiz adına teşekkür ederim. Yeni açılan programla birlikte hem öğrenci kapasitesi artırılmış hem de Serinhisarımız için kalıcı tarihi bir adım atılmış oldu” dedi. Gemi sözlerine devamla “Bu güzel hizmetlerin devam etmesi ve tamamlanabilmesi için üzerimize düşen her türlü görevi bugüne kadar seve seve yaptığımızı ve bundan sonra da yapacağımızın bilinmesini isterim. Yeni bölüm ve programın Üniversitemize ve Serinhisarlı Hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Yeni ihtiyaç duyulan dersliklerin 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi başına hazır olacağını, Yüksekokul yolunun da en kısa sürede yapımına başlanacağı müjdesini veriyorum” dedi.
Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Karaken, MHP İlçe Başkanı Hakan Ertuğrul ve CHP İlçe Başkanı Ercan Usta da yüksekokul yöneticilerine teşekkür ederken, “Çalışmalarınızın neticelerini bizlerle paylaşmak, bu sevindirici haberleri almak da bizleri memnun etti. Yüksekokulumuzun ihtiyaçlarının karşılanması noktasındaki bu birlik ve beraberlikten büyük mutluluk duyduk. Bizler de yüksekokulumuzun ihtiyaçlarının karşılanması hususunda elimizden geleni fazlasıyla yapacağız. Bu konuda Serinhisarlılar olarak hep birlikteyiz, el eleyiz” dediler. 



  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu