YÖRÜK ŞENLİĞİ COŞKULU GEÇTİ

YÖRÜK ŞENLİĞİ COŞKULU GEÇTİ

Kızılhisar Yörük Türkmen Kültürü ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 1. Yörük Şenliği büyük ilgi gördü.

Şölene MHP İl Başkanı Cafer Birtürk'ün yanı sıra Serinhisar Kaymakamlığına vekalet eden Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, BBP İl Başkanı İlhami Çiçek, Pamukkale Belediyesi Başkan Yardımcıları Ayhan Soyfidan, Ramazan Eski ve Gamze Sevgi, Merkezefendi MHP İlçe Başkanı, MHP İl Disiplin Kurulu Üyeleri, Denizli Yörükler Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, Denizli, Tavas, Buldan, İncirliova, Germencik, Acıpayam, Çivril, Aydın, Söke, Antalya, Burdur, Uşak ve Afşar Köyü'nde bulunan yörük derneği başkanları ve yönetimleri, siyasi parti ilçe temsilcileri, emniyet mensupları ve çevre yerleşim birimlerinden bir çok vatandaş katıldı.

 

Alim Toker, Mevlüt Öz ve Neslihan Yılmaz Ören gibi Yörük Türkmen geleneğinin tanınmış sanatçılarının yer aldığı şenlikte bir çok etkinliğe yer verildi. 

 

Tüm hazırlıkların 2 ay gibi bir sürede tamamlandığını ifade eden Dernek Başkanı Emine Kobaş, “Şölenimiz ilk olmasına rağmen çevre il ve ilçelerden de büyük ilgi gördü. Temsili Yörük Göçü Yürüyüşü için Meydan Kafeterya önünde toplandık ve dua edilerek yürüyüşe geçildi. Yörük çoban köpekleri, atlar, koçlar, koyunlar ve arkasından yöresel kıyafet giyen kadınlarımız, çocuklarımız,  protokol ve kalabalık bir vatandaş topluluğuyla çamlık aile parkına kadar yürüdük. 

 

Protokol ile birlikte yörük çadırları gezildi. Çadırlar içinde Kirman yani tengirek ile yün eğiren, çorap ören ve yöresel kadın kıyafetleri diken yörük anneleri ile sohbetler edildi.  Ardından da yörüklerin günlük kullandığı eşyaların sergilendiği çadır gezildi” dedi.

 

Protokolün yerini almasından sonra üçetek giyen kadınların zeybek ve halk oyunları gösterisi sunduğu şenlikte, geleneksel kıyafetleri giyen kadınlar arasında çekiliş yapılarak başkan Emine Kobaş tarafından çeyrek altın hediye edildi. Ayrıca ilçemizde bir ilk olan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yörük çoban köpekleri güzellik yarışması yapıldı.

 

Açılış konuşmasında derneğin kuruluş aşamalarını ve amaçlarını anlatan Kızılhisar Yörük Türkmen Kültürü ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Kobaş,  bu kültürün,  gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade ederken, Yörüklerin ve Türkmenlerin sosyal yaşamlarına nasıl destek olacaklarını detaylarıyla anlattı. Şölene destek olanlara, katılımcılara, sponsorlara gençlere ve özellikle kadınlara teşekkür eden Kobaş, konuşmasını tamamladı. 

 

Önceki dönem belediye başkanı Mehmet Kobaş, Dünya Türk Birliği Temsilcisi Saba Otur, Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ve Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer'in de konuşma yaptığı şölende, Pamukkale Üniversitesi Tarih Hocası İbrahim Akman, Yörük ve Türkmen Tarihi, Kültürü ve Kızılhisar yöresinde yerleşmeleri ile ilgili konferans verdi.

Şölenin, yörük kültürü ve ilçemiz açısından çok olumlu olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Emine Kobaş, “Kazasız belasız şölenimizi tamamladık. Şölenimiz için emeği geçenlere, konuk katılımcılara ve vatandaşlarımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz” dedi.

 



  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu