YENİ YETENEKLER ARAMIZDAN ÇIKACAK

YENİ YETENEKLER ARAMIZDAN ÇIKACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın uygulamaya aldığı Yetenek Tarama Testleri sonuçlarını vermeye başladı. Yetenek sahibi çocuklarımız Cumhurbaşkanlığı nezdinde %100 bursluluk imkânlarından yararlanacak.

2018-2019 öğretim yılında start alan Yetenek Tarama Testleri çalışmalarından ilçemiz de nasibini aldı.

Serinhisar'da eğitim gören 16 çocuğumuz testleri başarı ile bitirdi. O yıldan bu yana bu çocuklara eğitim verilmeye devam edildiği belirtildi. Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Serinhisar İlçe Spor Müdürü Vekili Gökhan Moğultay bilgileri şöyle paylaştı;

“Gençlik ve Spor Bakanlığımızın öğrencilere yönelik Yetenek Tarama Testleri sonunda farklı spor dallarına yönelmiş yetenek sahibi çocuklarımız ortaya çıkmaya başladı. 2018-2019 öğretim yılında başlatılan çalışmalar sonucunda 16 öğrencimiz testleri başarıyla bitirdi. O tarihten bu yana çocuklarımıza belirli bir program çerçevesinde eğitim vermeye devam ediyoruz” dedi.

“Projeye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan büyük önem veriyor ve destekliyor” diye sözlerine devam eden Serinhisar İlçe Spor Müdürü Vekili Gökhan Moğultay “Pandemi dolayısıyla derslerimize uzaktan eğitim marifet ile devam ediyoruz. Bu aşamanın ardından testlere katılan çocuklarımız yeteneklerine göre branşlara yönlendirilecek ve Cumhurbaşkanımız açıkladığı %100 burslu okuma imkânından yararlanacaklar. Böylelikle yeni yeteneklere, yeni şampiyonlara kavuşmuş olacağız. Dolayısıyla yarının şampiyonları aramızdan çıkmış olacak. Bu sebeple öğrenci velilerimizin bıkmadan, usanmadan çocuklarımıza destek olmalarını istiyoruz” dedi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu