YATAĞANLI ÇOCUKLAR ŞEKERE DOYDU

YATAĞANLI ÇOCUKLAR ŞEKERE DOYDU

Cuma günü Serinhisar Belediyesi, Cumartesi günü de Yatağan Gönül Birliği Platformu'nun düzenlediği organizasyonlarda bir çok hediye dağıtıldı.

Yatağan'ın asırlık geleneklerinden 'Çörek Derme' etkinliği koronaya yenilmedi. Yaşanan salgın sebebiyle yapılıp yapılamayacağından endişe duyulan Çörek Derme etkinliği engelleri aştı. Yalnız bir farkla. Önceki dönemlerde çocuklar ellerinde poşetlerle evleri dolaşıp hediyelerini alırken, bu defa hediye dolu poşetler evlere çocuklara dağıtıldı.

 

İlk etkinlik 22 Mayıs Cuma günü Serinhisar Belediyesi'nce düzenlendi. Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Başkan Yardımcısı İlhan Dokumacı, meclis üyeleri ve Yatağan Muhtarı Kamil Köprü'nün katıldığı etkinlikte bando ekibi ve palyaçolarla sokak sokak dolaşılarak çocuklara bir torba dolusu şeker ve çikolata dağıtımı yapıldı.

 

İkinci etkinlik ise Yatağan Gönül Birliği Platformu tarafından 23 Mayıs Cumartesi günü bayram arefesinde gerçekleştirildi. Murat Kekilli, Nida Olçar, Murat Başaran, Tuğçe Tayfur ve Deniz Toprak gibi sanatçıların sosyal medya üzerinden destek verdiği etkinlikte de çocuklara içinde çikolata, şeker, cips, gofret, kek ve balon bulunan hediye torbaları dağıtıldı. 

 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yatağan Gönül Birliği Platformu Sözcüsü Ayhan Soyfidan, “Kolay değil, yaklaşık 120 yıllık bir gelenekten bahsediyoruz. Nasıl yapılabileceğine dair üzerinde uzun uzun düşündük ve konuyu İlçe Kaymakamımız Oğuz Şenlik'e açtık, bizim için önemini kendisine ilettik. O da sağolsun çok olumlu yaklaştı ve etkinliğimizi gerçekleştirdik.
Bu süreçte gerek Yatağan'dan olsun gerekse dışarıdan olsun birçok yerden destek aldık. Ünlü sanatçılarımız da sosyal medya üzerinden desteklerini açıkladılar. İnanın çocuklarımızın yüzündeki o mutluluğu görmek bizler için çok değerliydi. Bu süreçte Yatağan Gönül Birliği Platformu üyelerinin dışında tüm azalarıyla birlikte etkinliğimize katılan muhtarımız Kamil Köprü'ye, Serinhisar Vefa Sosyal Destek Ekiplerine, desteklerini sunan tüm hemşehrilerimize ve Serinhisar Kaymakamı Sayın Oğuz Şenlik'e teşekkürlerimizi iletiyoruz ” dedi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu