SERİNHİSAR MYO İKİNCİ MEZUNLARINI VERDİ

SERİNHİSAR MYO  İKİNCİ MEZUNLARINI VERDİ

Serinhisar Meslek Yüksekokulu'nda yapılan törenle mezun öğrenciler diplomalarını aldı.

PAÜ Rektörü Prof Dr. Ahmet Kutluhan'ın katılımıyla düzenlenen programda, dereceye giren öğrencilere ödülleri, Rektör Kutluhan, Kaymakam Osman Altın, Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Cevriye Esen ve ilçe protokolü tarafından verildi.
Programda bir konuşma yapan Serinhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Mehmet Ali Ekinci, “Geçtiğimiz sene 29, bu sene de 27 öğrencimizi mezun ettik. Mevcut programlarımızda toplam 120 öğrenci kapasitesine sahibiz. Yeni açılacak olan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı ile Bıçakçılık ve El Aletleri Üretim Teknolojisi programları ile öğrenci sayımız 240'a çıkacak. Özellikle bıçakçılık ve el aletleri programının ilçemiz için büyük bir öneme sahip olduğunu biliyoruz. Geçen sene ve bu sene Yönetim ve Organizasyon bölümü öğrencilerimizi mezun ettik önümüzdeki sene de Sosyal Güvenlik bölümünden öğrencilerimizi mezun edeceğiz” dedi.
Mevcut ve yeni açılacak bölümlerin adeta iş garantili olacağını ifade eden Ekinci, “Programlarımız 3+1 sistemi ile çalışacak. Yani 2 senelik toplam 4 dönemde 3 dönem eğitim 1 dönem de staj dönemi olacak. Burada hem öğrenciler için hem de işverenler için çok büyük avantajlar olacak. Staj döneminde öğrenciler belli bir tecrübeye ve mesleğe sahip olacaklar, işverenler de hazır yetişmiş kalifiye eleman çalıştırabilecekler ayrıca bu durumlarda devlet destekleri de var, bunlardan da yararlanabilecekler” dedi.
Öte yandan Serinhisar MYO'da mezuniyet töreni bu sene Serinhisar'da düzenlendi. Geçtiğimiz sene ilk mezunlarını veren PAÜ Serinhisar MYO mezuniyet töreni Acıpayam MYO ile birlikte Acıpayam'da düzenlenmişti.

 

MİNİ YORUM
2 yeni bölümün açılmasıyla birlikte kapasitenin 240 öğrenciye çıkacak olması yurt konusundaki soru ve sorunları da beraberinde getirecek. Serinhisar Belediyesi'nin eski Özel İdare binasını yurda çevirmesi sonrası yaklaşık 50 öğrenci barınmasını burada gerçekleştirdi. Eğitim gören diğer öğrenciler ise Denizli veya Acıpayam'da ikamet ettiler. İlçemize bulunan bir yüksekokulun en büyük artısı olarak görülen ilçemizde ikamet edecek öğrencilerin ilçe esnafına ve ekonomisine sağlayacakları katkı düşünüldüğünde yeni bir kız ve erkek öğrenci yurdu yapılması elzem görünüyor. Bu çerçevede devlet veya belediye eliyle yurt yapılması veya özel sektörün katkılarıyla apart veya özel yurt yapılması gündeme gelebilir/gelmeli.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu