SERİNHİSAR HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ALMANYA'DAN DÖNDÜ

SERİNHİSAR HALK EĞİTİMİ MERKEZİ  ALMANYA

Serinhisar Kaymakamlığı'na bağlı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2019 yılı AB Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında Almanya'ya eğitim faaliyetine gönderilen ekip döndü.

Denizli'nin Proje eğitim hareketliliği, AB ve Türkiye Cumhuriyeti Ulusal Ajansı tarafından finanse edildi.
2019 yılı teklif çağrısı döneminde Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan " Avrupa'da Yapılan Göçmen Uyum Programları" adlı proje kapsamında, 10 katılımcıyla 26 Haziran - 07 Temmuz 2022 arasında Almanya'ya eğitim faaliyetinde bulunuldu. Projeyle göçmen uyum programları ve uygulama örnekleri üzerinde duruldu.
Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, "Kurumumuz, bu projeyle Avrupa'da yapılan göçmen uyumları ile ilgili olarak yürütülen çalışmaların Avrupa boyutunu inceleme fırsatı buldu hem de kurumumuza Avrupa boyutu kazandırdı. Kurumumuz tarafından hazırlana proje başarılı bir şekilde yürütüldü ve pandemi sebebiyle geç de olsa tamamlandı. İlçemizdeki göçmen sayısı ve verilen eğitimler göz önüne alınarak bu proje oluşturulmuştur. Bu projeyle ilçemizdeki göçmenlerin ihtiyaç duydukları alanda mesleki eğitimler verilecek, uyum konusunda daha iyi eğitim şartları oluşturma imkanı sağlanacaktır." dedi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu