OTOMATİK YÜZ TAKİP PROJESİ BEĞENİLDİ

OTOMATİK YÜZ TAKİP PROJESİ BEĞENİLDİ

Yavuz Yıldırım Ekiz Ortaokulu öğrencisi Alperen Kılcı’nın projeye döktüğü otomatik yüz takip icadı herkesin takdirini topladı.

“Güvenlik ve askeri alanlarda kullanılabilecek kapasiteye sahip projenin biraz daha geliştirilmesi için çalışmalara devam ediyorum” diye bilgi sunan Yavuz Yıldırım Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Alperen Kılcı, icadı hakkında şu bilgileri aktardı.‘’Uzun bir uğraşın ardından bitirmiş olduğum “OYT (Otomatik Yüz takip)” projesi 2 adet motorla birlikte hareket ettirilen ve bilgisayara bağlı özel bir yazılımla çalışan kameradan oluşmakta. Eğer kamera karşısında bir yüz algılarsa yüzün kamera kadrajı üzerindeki konumuna göre motorlar sayesinde kameranın bakış açısı değişmekte, kamera insan yüzünü takip etmektedir.

 

“Proje ne işe yarar” aslında projenin kullanılabilecek ve işe yarar birçok alanı olmasıyla birlikte bu alanların en başında eğer biraz daha geliştirilirse güvenlik ve askeri alanlarda kullanılabilir diye düşünüyorum.’’Öte yandan proje hakkında görüşlerini açıklayan Okul Yönetimi, “Bize göre çok mükemmel bir projeye imza atıldı. Ayrıca öğrencimiz Alperen Kılcı, bu yaptığı projeyi okulumuzun tüm öğrencilerine tanıttı ve tam puan aldı. Kamera değişik öğrenciler üzerinde denendi. Her defasında başarılı bir şekilde kamera tanıdığı yüzü takip etmeye devam etti. Alperen Kılcı, bu projesini daha da geliştireceği sözünü verdi. Kendisini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz” denildi.



Anahtar Kelimeler: OTOMATİK TAKİP PROJESİ BEĞENİLDİ
  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu