MAZİDE KIZILHİSAR GÜNÜMÜZDE SERİNHİSAR

MAZİDE KIZILHİSAR GÜNÜMÜZDE SERİNHİSAR

4 Temmuz 1987'de Resmi Gazete'nin 19507 sayılı nüshası yayınlandı. 24. sayfasında yer alan 29 sayılı liste tarihi bir dönüşme tanıklık etti.

Kuruluşundan bu yana kasaba olarak bilinen Kızılhisar ilçe olması ile birlikte Serinhisar ismi ile yeniden doğdu. 34 yıl önce yaşanan bu önemli olayla ilgili bir belge bu anıların tazelenmesine neden oldu. Dönemin Denizli ANAP Milletvekili İsmail Şengün'ün kaleme aldığı dilekçe metnini siz okuyucularımızla paylaşmak istedik. Plan ve Bütçe Komisyon Başkanlığı'na verilen dilekçe ile başlayan ilçelik serüveni ve isim değişikliği talebi bir kez daha gündemdeki yerini aldı. ANAP Denizli Milletvekili İsmail Şengün'ün hazırladığı ve kendi el yazısı ile kaleme aldığı 10 Haziran 1987 yılına ait dilekçe metni ile başlayan ilçelik hevesi bir ay sonra gerçeğe dönüşmüştü. Belediye Başkanı Ömer Vural ve meclis üyelerinin çoğunluğu ile alınan karar Ankara'dan kabul görmüş ve ANAP Denizli Milletvekilleri-nin desteği ile yılların ticaret merkezi olan Kızılhisar Kasa-bası ilçe olarak Serinhisar ismi ile tarihteki yerini almıştır. Tarihe tanıklık eden ve yılların özlemi olan ilçelik hedefinin gerçeğe taşınmasına vesile kılan dilekçe metnini sizlerle paylaşıyoruz.

Plan ve Bütçe Sayın Başkanlığına
Görüşülmekte olan tasarının 1. Maddesi 17 No’lu paragrafındaki “KIZILHİSAR” isminin “SERİNHİSAR” şekline dönüştürülmesini ve yeni ilçe isminin “SERİNHİSAR” olarak kabulünü saygıyla arz ve teklif ederim.

GEREKÇE: Denizli’mizde isim benzerliği olan beldelerimizin birbirlerinden daha açık ayırt edilebilmeleri için yukarıdaki teklif yapılmıştır. Denizli’mizde halen Kızılhisar yanında Kızılcabölük, Kızılca adlarını taşıyan beldelerimiz mevcuttur. 

İsmail ŞENGÜN,
Denizli Milletvekili

 



  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu