LEBLEBİNİN BAŞKENTİNDEN TÜRKİYE’NİN BAŞKENTİNE

LEBLEBİNİN BAŞKENTİNDEN TÜRKİYE’NİN BAŞKENTİNE

Serinhisar Leblebisi TBMM’de yapılan organizasyonla Milletvekillerine tanıtıldı

Serinhisar Leblebisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) tanıtıldı.

Serinhisar’dan Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Akoğlan ve Leblebiciler Kooperatifi Başkanı Hüseyin Turhan’ın katıldığı organizasyonda milletvekillerine ve TBMM çalışanlarına yaklaşık 1 ton leblebi ikram edildi.

 

13 Aralık Salı günü günü gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Denizli Milletvekili Şahin Tin başrolde yer alırken, Denizli Milletvekili Cahit Özkan da Çivriv heyetinin düzenlediği etkinlikte Çivril elmasını tanıttı.

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Denizli Milletvekili Şahin Tin, bakanlar ve milletvekillerine leblebinin asıl üretim yerinin Serinhisar olduğunu ve Türkiye’nin leblebi ihtiyacının %70'ini Serinhisar ilçesinin karşıladığını anlattılar.

 

Tanıtım faaliyetinde bir konuşma yapan Zeybekci, “Leblebi denince akla ilk gelen Çorum’dur. Ama bundan sonra aklınıza Serinhisar ilçemiz gelecek. Günlük yaklaşık 120 ila 150 ton arası üretim yapılmaktadır. Nitekim Çorum’un tüketim ve satış anlamında tüm ihtiyacını Serinhisar karşılamaktadır. Ayrıca leblebi acılı, tuzlu, karanfilli, çikolatalı ve kaplamalı olarak yaklaşık 20 çeşide yayılmıştır” dedi ve kendi elleriyle milletvekillerine leblebi ikram etti.

 

Denizli Milletvekili Şahin Tin de burada yaptığı konuşmada “Leblebinin Başkentinden Türkiye’nin Başkentine, sizlere memleketim Serinhisar’da üretilen leblebileri, sizlere ikram etmek istiyoruz. Memleketim diye söylemiyorum, gerçekten çalışkan ve üretim anlamında sınırları aşan bir Serinhisar’dan bahsediyoruz. Türkiye’de ilk ve tüm sektörler içinde başka örneği olmayan, sadece leblebi üretimi yapılan bir sanayi sitemiz var. 96 işyerinin bulunduğu bu sanayi sitemizde hijyenik bir ortamda üretim yapılıyor. Serinhisar önümüzdeki dönemlerde adından çok söz ettirecek” dedi.

 

Bu tip çalışmaların Serinhisar için önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş ise “Bu tip faaliyetlerle ilçemizin ana geçim kaynağı leblebiyi tanıtma uğraşı içerisindeyiz. Umuyorum ki bu çabalarımız karşılığını bulacak. Bu organizasyonda emeği geçen başta Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci olmak üzere, Denizli Milletvekilimiz Sayın Şahin Tin’e, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Akoğlan’a, Leblebiciler Kooperatifi Başkanımız Hüseyin Turhan’a katkıda bulunan leblebici esnafımız ve belediye personelimize şahsım ve ilçem adına teşekkür ederim” dedi.

 

Serinhisar'ın Sesi Gazetesi Özel Haberidir. Kaynak göstermeden kullanılamaz

 



  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu