LEBLEBİ VE KÜLTÜR FESTİVALİ COŞKUSU

LEBLEBİ VE KÜLTÜR FESTİVALİ COŞKUSU

İlçemiz son bir hafta içinde tüm etkinliklerin merkezi oldu.

Kurban bayramı kutlamaları, Serinhisar Ülkü Ocakları Başkanlığı'nca düzenlenen 'Milli Birlik ve Beraberlik Gecesi' ve bunları takiben start alan 12. Serinhisar Leblebi ve Kültür Festivali tüm ilçe yaşayanları ile civar yerleşim birimlerinden gelen on binlere ev sahipliğinde bulundu.

 

AK Parti Denizli Milletvekili Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Serinhisar Kaymakam Vekili Ali Şanlıer, İlçe Jandarma Komutanı Şevket Kalkan, Denizli Ticaret Borsası Meclis Başkanı İbrahim Yayan, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefennili, AK Parti İlçe Başkanı Ali Özcan, Serinhisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Rıza Sevinç, Serinhisarspor Kulübü Başkanı Şükrü Averi ve son gün etkinliklere iştirak eden İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ile çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri festivalin önemli yüzlerini oluşturdu.

 

İsmail Barkan, Işıl Koç, Grup Ayna ve Ankaralı Ayşe olarak bilinen Ayşe Dinçer'in sahne aldığı üç günlük faaliyette on binler doyasıya eğlendi.

 

Festivalde bir konuşma yapan Komite Başkanı DTB Meclis Üyesi Musa Yılanlı, “Türkiye'de üretilen leblebinin %70-80'ni Serinhisar'da üretilmektedir. Bizim amacımız bu bilgiyi bu olguyu tüm ülke geneline yaymak ve ilçemizin adını ve bu mesleği duyurmaktır. Esnaf olarak imalatçı olarak bazı sıkıntılarımız hala devam etmektedir. Zor şartlar altında üretim yapan sektörümüzün rahat nefes alabilmesi için tüm problemlerin çözümü gerekiyor” dedi.

 

İlçemizin gururu milli haltercilerimiz Ayşenur Korubeyi ile kardeşi Bahar Korubeyi'nin ödül aldığı organizasyonda bu yıl Bölgesel Amatör Ligde oynayacak Serinhisarspor'un tanıtımı yapıldı. Kulübün başarılı olabilmesi için desteğe ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Şükrü Averi, “Serinhisarspor, tüm ilçenin takımıdır. Buna göre tavır alınması gerekir” dedi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu