KEFE YAYLASI ŞENLİKLERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

KEFE YAYLASI ŞENLİKLERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

25. Yatağan Bıçakçılık Festivali ve Kefe Yaylası Şenlikleriyle ilgili hazırlıklar devam ediyor.

5-6-7 Ağustos tarihleri arasındaki şenliklerde Murat Kekilli, Tuğçe Kandemir, Zeynep ve Denizlili Hakan Eyiden ile birlikte yerel sanatçılar Ozan Nihat ve Aşık Hüseyin Karakaya gibi tanınmış isimler sahne alacak.

Üç gün sürecek Festivalle ilgili son aşamaya geçildiğini söyleyen Yatağan Mahallesi Muhtarı Kamil Köprü, "Yatağan Bıçağı ve Kefe Yaylasının tanıtımına katkıda bulunması amacıyla düzenlenen şenliğe tüm bölge halkımız davetlidir” dedi ve gelişmeleri şöyle paylaştı.

“Festival ağalığımızı tanıdık bir isim yüklendi. Yatağan Mahallemizin Fahri hemşerisi Kütahyalı iş kadını Nida Olçar hanımefendi bizleri yine yalnız bırakmadı ve isteğimizi kabul etti. Kendisi aynı zamanda Kültür Bakanlığı Çini sanatçısıdır. Kütahya’dan bölgemize gelecek çini sanatçıları ve eserlerinin yer alacağı etkinlikte aynı zamanda mahallemizin gelir kaynağı olan bıçakçılık kesici aletler reyonları da yer alacak. Ayrıca Denizli Yörükler Derneğinin destek vereceği 25. Yatağan Bıçakçılık Festivali ve Kefe Yaylası şenliğimizde Amatör Ses yarışması bölümünün oldukça rağbet görmesini düşünüyoruz” dedi.

Festival süresince kamp alanı dışında ve ormanlık alanlarda mangal ve ateş yanında sigara içilmesinin yasaklanacağını dile getiren Yatağan Mahalle Muhtarı Kamil Köprü “Şenliğimizin kedere dönüşmemesi için katılımcıların bu konulara riayet etmelerini istiyoruz. Doğamızın oksijen deposu olan ağaçlarımıza yeşilliğimize ve içinde barındırdığı birçok canlıyı düşünmek zorundayız. Aksi bir durum yaşanmadığı müddetçe 5-6-7 Ağustos tarihlerinde bu kültür etkinliğimiz sergilenecek” dedi.

 



Anahtar Kelimeler: YAYLASI ŞENLİKLERİ SAYIM BAŞLADI
  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu