İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

Üretim sezonuna sıkıntı yaşamadan girilmesi amacıyla çalışmalarını hızlandıran Serinhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvan üreticilerini de unutmadı.

Büyükbaş hayvan üreticilerinin korkulu rüyası Şap Hastalığı ile ilgili aşılama çalışmalarına büyük bir titizlik içinde devam eden kurum yetkilileri, LSD aşısı uygulamasına da devam ediyor. Hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında yer alan küçükbaş hayvanlar ile ilgili koyun, keçi vebası aşılama işlemlerini takvim doğrultusunda sürdüren İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvan üreticilerinin taleplerini karşılamaya devam ediyor.

 

“Şap hastalığının ülkemizde zaman zaman meydana gelen ve hayvan üretimini etkileyen bir hastalık olması sebebiyle aşı çalışmalarına başladık” diyen  Serinhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, “Hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadele, koruyucu ve tedavi edici hayvan sağlığı hizmetlerinin yürütülmesi, hayvan refahını sağlayıcı çalışmalar ve hayvan sağlığı ile ilgili karantina hizmetlerinin yürütülmesi kapsamında tüm uygulamalar müdürlü-ğümüzce gerçekleştirilmekte olup tüm üreticilerimize ve çiftçilerimize cevap vermek için çabalıyoruz. Çiftçilerimizin yüzleri mutlu, gelecekleri umutlu ve ürünleri bereketli olsun diyerek tüm Çiftçilerimizin 14 Mayıs Çiftçiler Gününü can-ı gönülden kutluyoruz” denildi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu