HIRSIZLARIN HUDUDU YOK

HIRSIZLARIN HUDUDU YOK

Sedir, Karaçam, Ceviz, Badem, İğde fidanlarını korumak için etrafına çevrilen kazıklar çalındı.

 Orman Genel Müdürlüğü, Acıpayam Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve 2018 yılı içinde işlerlik kazanan 392 hektar alanda dikilen 95 bin adet ağaç fidesine ait demir kazıklar kimliği belirsiz kişi veya kişilerin hedefi oldu. 

Konuyla ilgili Gazetemize başvuran emekli esnaf Mehmet Kurban, “İnsanın yüreği sızlıyor. İlçemizin oksijen deposu olan binlerce ağaç fidesi tehlike altında. Aynı zamanda görsel güzelliği sağlayan görenlerin içini ferahlatan 392 hektar üzerindeki bu yeşillik alan hırsızların gözde mekânı haline geldi” dedi ve gelişmeleri şöyle aktardı.
 

“Kızılhisar Bucak Dereleri Erozyon Kontrolü Uygulama çerçevesinde ilçemize kazandırılan bu bölgeye birçok ağaç fidesi dikildi. Binlerce liralık yatırım yapıldı. Bölgenin etrafı tellerle kontrol altına alınmaya çalışıldı. Demir direklerle koruma güçlendirildi.


 

Ancak insan müsveddesi hırsızlar bu demir direklerin hepsini çaldılar ve götürdüler. Şu anda Sedir, Karaçam, Ceviz, Badem ve İğde den oluşan 95 bin adet fidan tehlike altında. Bölgede çok sayı-da domuz olduğu biliniyor. Bunun yanında keçi, koyun sürülerinin serbestçe dolaştığını herkes görüyor.
 

Ben sorumlu bir vatandaş olarak Acıpayam Orman İşletme Müdürlüğü’nü aradım, konuyu bütün yönüyle aktardım. Ancak ödenekleri olmadığına dair bir cevap aldım” dedi ve konuşmasına söyle devam etti, 
 

“Mahalle sakinleri olarak bir araştırma yaptık. Aynı sorunun Kuyucak, Hamamsuyu, İlbişçe mevkileri ile fidelerle donatılan diğer bölgelerde de yaşandığını öğrendik. Gözle görünen yerlerdeki demir direkleri yerinde bırakan kişi veya kişilerin orman derinliklerinde bulunan ve fidelerde kullanılan tüm demir direkleri çaldıklarını ve hurda fiyatına sattıklarını düşünüyoruz. Devlet insanların iyiliği için binlerce liralık geleceğe dönük yatırım yapıyor ama biz koruyamıyoruz. Yarın çok geç olmadan tedbirlerimizi almaya davet ediyoruz” dedi.

 



Anahtar Kelimeler: HIRSIZLARIN HUDUDU
  • Çarşamba 26.2 ° / 9.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı