HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ DUYGUSAL ANLARA SAHNE OLDU

HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ DUYGUSAL ANLARA SAHNE OLDU

Serinhisar İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği İcazet Merasimine çok sayıda davetli katıldı.

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Müftü Yardımcısı Semih Keskin, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, daire amirleri, Tavas İlçe Müftüsü Metin Çebi, Sarayköy İlçe Müftüsü Adem Dursun, Ak Parti İlçe Başkanı Cemal Kobaş, MHP İlçe Başkanı Hakan Ertuğrul, BBP İlçe Başkanı Ali Genç, öğrenci velileri ve halkın katılımıyla başlayan programın sunuculuğunu Serinhisar İlçe Vaizi Bekir Özcan yaptı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinden sonra mikrofona gelen Serinhisar Merkez Yatılı Kur'an Kursu Müdürü Mustafa Sipahi, “Bugün mutluyuz, gururluyuz. 2016 yılında başlattığımız kutsal yolculuğumuz sonucu 6 talebemizin, evladımızın daha hafızlık beraatlarını takdim ediyoruz. Pandemi sürecinde ara verdiğimiz icazet törenine kaldığı yerden devam etmenin huzuru içindeyiz. Bundan önce 4 talebemiz daha hafızlık beraatlarını almışlardı. Şimdi sayımız 10’a çıktı. Serinhisar halkı ve Denizli Müftülüğü’müzün maddi katkıları ile bugüne kadar gelmiş olan kursumuzun önümüzdeki yıllarda daha çok başarılara imza atacağına tüm kalbimle inanıyorum” dedi.

“Hafızlar bir beldenin, bir yerleşim biriminin yüz akıdır. Allah'ın dili olan Kur’an-ı Kerim'i baştan sona ezberleyen bir hafız, hem kendisini, hem ailesini ve çevresini aydınlatan, ışık saçan bir güneş gibidir” diye sözlerine başlayan Serinhisar İlçe Müftüsü Faruk Gündoğan; “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu sınavları başarıyla tamamlayan 6 öğrencimiz, diploma almaya hak kazandılar. Bir başarı kendiliğinden gelmez. Emek lazım, çalışmak lazım, azim lazımdır. Hafızlarımızın aileleri başta olmak üzere bu başarıda payları olan hocalarımıza, görevlilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

2015 yılında Denizli'de göreve başladığını söyleyen Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Hafızlık eğitimi veren 4 tane Kur'an Kursu’muz var. Bunlardan birisi Serinhisar’dadır. O günkü yetkililer, benden Serinhisar Kur'an Kursu’nun Hafızlık Kur-an Kursu’na dönüştürülmesi konusunda yardım istediler. Biz de resmi işlemleri tamamladık. Serinhisar Kur'an Kursu yeni vizyonu ile yüzünü gösterdi. 2 defa hafızlık icazet törenine katılma mutluluğu yaşayan bir görevli olarak ne kadar isabetli bir karar verdiğimiz böylelikle ortaya çıkmış oldu. 6 yıl içinde 10 hafız yetiştiren kursumuzu ve görevlilerini canı gönülden kutluyorum” dedi. 

Daha sonra sahneye davet edilen Enes Aydın, Bedirhan Kazak, Halil Mert Sağlık, Burhan Kantilav, Rasül Güven ve Fatih Arsalı’ya törenle hafızlık belgeleri takdim edildi. Hayırsever vatandaşların katkıları ile hazırlanan hediye paketleri hak sahiplerine teslim edildi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu