GÜMRÜKTEKİ NOHUT VERGİSİ TEKRAR ELE ALINACAK

GÜMRÜKTEKİ NOHUT VERGİSİ TEKRAR ELE ALINACAK

Türkiye Sebzeciler Meyveciler Ve Pazarcılar Federasyonunun Antalya'da ki toplantısına katılan AK Parti Serinhisar İlçe Başkanı Ali Özcan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi ile görüştü.

Türkiye Sebzeciler Meyveciler Ve Pazarcılar Federasyonunun Antalya'da ki toplantısına katılan AK Parti Serinhisar İlçe Başkanı Ali Özcan, ''Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfekçi ile oldukça yararlı bir görüşmemiz oldu. İthalat yoluyla alınacak nohuttaki vergi oranlarının yeniden gözden geçirilmesi gündeme geldi'' dedi ve gelişmeleri şöyle özetledi. 

 

''Benim de içimde bulunduğum meslek dalıyla ilgili Antalya'da düzenlenen toplantıya katıldık. Heyetimizin isteği doğrultusunda Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfekçi ile görüşme talebimiz olumlu sonuçlandı. 

 

Kendisine Serinhisar'ımızın meşhur leblebisi ve kuruyemişinden oluşan bir hediye takdim ettik. Potansiyelimizi dile getirdik leblebinin ana maddesi olan nohut ihtiyacını aktardık. İç piyasadan temin edilen nohut'un yetmediği ve ithalat edildiğini işaret ettik. 
Ancak nohuttaki gümrük vergisinin yüksekliği nedeniyle karşılaşılan sıkıntının büyük olduğunu dile getirdik.'' diye sözlerini sürdüren AK Parti Serinhisar İlçe Başkanı Ali Özcan ''Bakanımız bizleri sabırla ve dikkatlice dinledi. Bu ko-nuda inceleme yapılacağı sözünü iletti. İnşallah bu probleminde zamanında çözeriz. Bu suretle ithalatta sıkıntı yaşayan bir çok esnafımızın rahat bir nefes almasını sağlarız'' dedi.



  • Çarşamba 26.2 ° / 9.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı