ERDOĞAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE

ERDOĞAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan, “İllerimizi Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayıracağız. Mart ayı başıyla kademeli olarak normalleşme sürecine adım

Gündemle ilgili bilgileri aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Koronavirüs tüm Dünya'nın gündeminde yer almaktadır. Türkiye olarak bu musibeti tehdit olmaktan çıkartabilecek bir yerdeyiz” dedi ve şu açıklamalarda bulundu. Restoran, kafe ve kıraathane gibi toplumun büyük bölümünü ilgilendiren işyeri sahiplerini rahatlatacak adımlar atılmaya başlandı. Bunları belirleyecek yol haritasını önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerdeki vaka sayısı, aşılama işlemleri kriterleri göz önüne alınarak kademeli olarak kaldıracağız. İllerimiz düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandırmanın ardından normalleşme adımlarını atmaya başlayacağız” dedi. 

Öte yandan çiftçiler için gübre desteklerinin %100 oranında artırıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çiftçilerimize gübre destekleriyle ilgili iki müjde vermek istiyorum. Bay Kemal, çok heyecanlanıyor acaba bu müjde neydi diye? Tekrar edeyim. Gübre desteklerini küresel emtia fiyatlarında yaşanan gelişmeleri göz önünde bulundurarak yüzde 100 artışla iki katına çıkartıyoruz. Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububat ürünlerinde dekara 8 lira olan desteği 16 liraya yükseltiyoruz Bay Kemal. Organik ve organomineral gübre kullanan üreticilerimize ise ilave olarak dekara 10 lira olan destekleme ödemesini dekara 20 liraya yükseltiyoruz Bay Kemal. Bu destek ödemeleri çiftçilerimiz kaynağa en çok ihtiyaç duydukları ilkbahar döneminde hesaplarına yatırılacaktır. Çiftçilerimiz üretmeye devam ettikleri müddetçe inşallah bizde onları desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu