DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLATILIYOR

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLATILIYOR

Kaya Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi doğalgaza kavuşacak. Serinhisar Leblebiciler Sanayi Sitesi 2021 programına dâhil edildi. Yatağan Mahallesi yıl sonu itibarıyla doğalgaz kullanmaya başlayacak.

Enerya Gaz Dağıtım A.Ş. 2021 yılı Serinhisar projesi netleşmeye başladı. Buna göre yeni yıl itibarıyla Kaya Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesinde doğalgaz alt yapı çalışmaları start alacak.

100'e yakın işletmenin yer aldığı Serinhisar Leblebiciler Sanayi Sitesi ile ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindiği ve siteye doğalgaz taşınması konusundafikir birliğine varıldığı kaydedildi.

Ayrıca Yatağan Mahallesi programa dâhil edildi. Ön çalışma ve etüt sonuçlarının ardından alt yapı projesinin başlatılacağı öğrenildi. 2020 yılı içinde 2/3'ü bitirilen doğalgaz projesinin geri kalanı bu yıl sonunda tamamen bitirilecek. Kaya Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesinin doğalgaza kavuşması ile Serinhisar ilçesinin tüm kesimleri bu hizmetten yararlanmış olacak.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Serinhisar Leblebiciler Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Cemal Kobaş, “Enerya yetkilileriyle anlaşma noktasındayız. Siteye çekilecek özel boru hattı için bir bedel belirlendi. Genel kurulda bu istek kabul edildi. Üyelerimden toplayacağımız katkı bedelini Enerya A.Ş'ye aktardığımız an proje işlerlik kazanacak. Dolayısıyla yüzlerce işletmenin yakıt sorunu tarihe karışmış olacak” dedi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu